Mladi krompirići s pečurkama i slaninom
SASTOJCI
1 kg mladih krompira
1 kašika biozačina
100 g kačkavalja
300 g svežih šampinjona
50 g dimljene slanine
3 čena belog luka
ulje
so, mleveni biber
PRIPREMA
1. Šampinjone iseći na parčiće i pržiti ih u šerpi na zagrejanom ulju. Dodati slaninu isečenu na kocke, biozačin, poklopiti šerpu i ostaviti da se sve to dinsta oko tri minuta.
Nakon toga dodati očišćene mlade krompire (ukoliko su veliki, iseći ih, a ukoliko su baš mali, možete ih ostaviti cele), izgnječene čenove belog luka, posoliti pobiberiti i promešati. Dinstati uz povremeno dodavanje vode (ne previše).
2. Posle oko 40 minuta skloniti šerpu sa šporeta, dodati izrendan kačkavalj, promešati i skloniti s vatre čim se sir istopi.
3. Jelo po želji posuti peršunom.
Savet: Kada dinstate ovo jelo, ne dodajte previše vode jer ne treba da bude kašasto
"S PREDSTAVNICIMA KOMPANIJE ZIĐIN O DALJOJ SARADNJI" Vučić posle sastanka: Posebno smo se osvrnuli na ekonomski značaj projekata i otvaranje novih radnih mesta