Recept


SASTOJCI


- 4 patlidžana

- 400 g crnog luka

- 6 čenova belog luka

- 4 paradajza

- ljuta papričica

- 1 vezica peršuna

- 1 dl maslinovog ulja

- so, biozačin, biber


PRIPREMA


1. Patlidžane delimično oguliti pa ih ostaviti da odstoje u slanoj vodi oko jedan sat. Potom ih iscediti, obrisati krpom i malo propržiti na zagrejanom ulju sa svih strana. Kad porumene, izvaditi ih i ostaviti na stranu.


2. Na preostalom ulju propržiti usitnjen luk, beli luk, ljutu papriku (nju možete izostaviti) i oguljen i iseckan paradajz. Sve skupa dinstati dok tečnost ne ispari. Posoliti, pobiberiti i dodati biozačina, pa na kraju dodati seckani peršun i sve lagano promešati.


3. Svaki patlidžan zarezati na dva mesta uzduž, malo dublje, pa ta mesta napuniti pripremljenom smesom. Prebaciti ih u posudu u kojoj će se peći, a ostatak smese staviti između patlidžana. Doliti 1-2 dl vode i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.


Savet U jelo možete dodati i mleveno meso

Foto: Shutterstock