Patlidžan prste da poližeš
Recept
SASTOJCI
- 4 patlidžana
- 400 g crnog luka
- 6 čenova belog luka
- 4 paradajza
- ljuta papričica
- 1 vezica peršuna
- 1 dl maslinovog ulja
- so, biozačin, biber
PRIPREMA
1. Patlidžane delimično oguliti pa ih ostaviti da odstoje u slanoj vodi oko jedan sat. Potom ih iscediti, obrisati krpom i malo propržiti na zagrejanom ulju sa svih strana. Kad porumene, izvaditi ih i ostaviti na stranu.
2. Na preostalom ulju propržiti usitnjen luk, beli luk, ljutu papriku (nju možete izostaviti) i oguljen i iseckan paradajz. Sve skupa dinstati dok tečnost ne ispari. Posoliti, pobiberiti i dodati biozačina, pa na kraju dodati seckani peršun i sve lagano promešati.
3. Svaki patlidžan zarezati na dva mesta uzduž, malo dublje, pa ta mesta napuniti pripremljenom smesom. Prebaciti ih u posudu u kojoj će se peći, a ostatak smese staviti između patlidžana. Doliti 1-2 dl vode i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Savet U jelo možete dodati i mleveno meso
Foto: Shutterstock
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti