SASTOJCI

- 400 g paste po izboru (taljatele)

- 300 g pilećih prsa

- 100 g slanine

- 300 ml pelat paradajza

- 20 ml maslinovog ulja

- 1 kašika smeđeg šećera

- glavica crnog luka

- 1 suva ljuta papričica

- 1 čen belog luka

- 30 g parmezana

- so, biber po ukus

- svež bosiljak


PRIPREMA


1. Skuvajte taljatele, ocedite ih i ostavite sa strane da se prohlade. U zagrejan tiganj dodajte malo maslinovog ulja i sitno seckan crni luk, pa propržite.


2. Kada luk postane staklast, dodajte piletinu i slaninu iseckanu na kockice i nastavite da pržite. Nakon što slanina dobije rumenu boju, dodajte pelat, izmrvljenu ljutu papričicu i šećer.


3. Sve sastojke dobro sjedinite, pa kada proključa, dodajte so, biber i kuvane taljatele s malo tečnosti u kojoj su se kuvale i ostavite par minuta da vri. Promešajte i servirajte uz parmezan i list bosiljka.

Foto: Shutterstock