Slani morski mafini
SASTOJCI
400 g brašna
150 g feta sira
150 g maslina
20-30 g sušenog paradajza
2 kašičice sitno seckanog bosiljka
3 kašike kukuruznog griza
2 dl jogurta
1 dl ulja
2 dl kisele pavlake
kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
4 jajeta
PRIPREMA
1. Paradajz isecite na kolutove, položite na pek-papir, posolite i stavite u rernu da se suši, dok se rerna greje za pečenje mafina (bitno je da ispari što više vode, da ukus paradajza bude koncentrovan) i ne brinite što se raspada. Ukoliko imate već sušen paradajz, iseckajte ga sitnije. Masline očistite od koštica i naseckajte. Feta sir takođe isecite na što sitnije komadiće. Sve izmešajte zajedno s bosiljkom.
2. Jaja penasto umutite, dodajte jogurt, prašak za pecivo i prosejano brašno i sve zajedno mutite da se razbiju grudvice i masa postane glatka. Dodajte so, ulje, pavlaku, palentu i mešavinu sira, maslina i paradajza.
3. Napunite modle i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Foto: Shutterstock
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti