Šnicle u lovačkom sosu
SASTOJCI
500 g svinjskih ili telećih šnicli
200 g šampinjona
250 ml pavlake za kuvanje
1/4 kašičice aleve paprike
1 kašika brašna
so, biber
PRIPREMA
1. Isečene šnicle prethodno veče staviti u marinadu od ulja i začina. Sutradan ih s jedne strane uvaljati u brašno i tu stranu staviti u zagrejano ulje. Ispržiti sa obe strane i dodati vrele vode toliko da prekrije šnicle. Dinstati na srednjoj vatri. Posoliti i dodati alevu papriku (ukoliko je potrebno, dolivati pomalo vode).
2. Kad su šnicle gotove a voda uvri, dodati na na četvrtine isečene šampinjone, koji će pustiti sok. Kad i ta voda uvri, dodati neutralnu pavlaku i preostale začine. Jelo poslužiti uz prilog i salatu po želji.
"ONI ŽELE SRBIJU NA KOLENIMA" Predsednik Vučić o takozvanoj "Vojvođanskoj platformi": Moramo da se suprotstavimo znanjem, snagom i odlaskom u narod