SASTOJCI

- 2 jajeta

- 1 kvasac

- 1 prašak za pecivo

- 250 ml ulja

- 500 g brašna

- 250 ml hladnog mleka

- 3 kašike kakaoa


Za preliv


- 5 kesica vanilin šećera

- 1 litar vode

- 3 šolje šećera


PRIPREMA


1. Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i u jednu polovinu umešajte kakao. Posle postepeno u oba dela dodajte brašno. Ostavite da testo naraste na toplom.


2. Nadošlo testo isecite na komadiće (oba dela), pa ih valjajte prstima po stolu i motajte - najpre spiralno (jedan crni i jedan beli deo), a onda ih spojte u krug.


3. Tepsiju ne treba da podmazujete. Na nju poređajte kolačiće i pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.


4. Stavite da se kuva preliv od vode i šećera (oko 5 minuta), pa njime zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).


Savet Vanilin šećer kolaču daje lepši miris i ukus