Testo

- oko 1 kg brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 250 ml mlakog mleka
- 250 ml mlake vode
- 1 šoljica ulja

Fil

- 1 kesica pudinga po želji
- 3 kašike šećera
- 1/2 l mleka
- Za premazivanje:
- 2-3 žumanceta
- 1/2 margarina
- šećer u prahu
- topljena čokolada

Priprema

Brašno, so i šećer pomešati i dodati izmrvljen kvasac, a zatim ulje, mlako mleko i vodu. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Puding skuvati po uputstvu s kesice.

Testo podeliti na 5 loptica i svaku oklagijom rastanjiti na površini posutoj brašnom, filovati skuvanim i hladnim pudingom pa zatim uviti kiflicu. Svaku premazati umućenim žumancima, ostaviti malo da narastu pa peći oko 40 minuta na 180 stepeni.

Na vruće kiflice stavljati po malo margarina, ostaviti ih u rerni još tri minuta, izvaditi pa prekriti krpom da omekšaju. Kiflice služiti ohlađene, posute šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.