Sastojci:
♦ 4 skuše
♦ 2 kašičice senfa
♦ 5 čenova belog luka
♦ 2 kašike maslinovog ulja
♦ 1 limun
♦ 1 kašičica peršuna
♦ 2 dl belog vina
♦ malo ruzmarina
♦ biozačin
♦ so, biber

Priprema:
Skuše očistiti i oprati, pa poređati u pleh ili veću vatrostalnu činiju. Posoliti ih, pobiberiti i staviti začin.

U posebnoj činijici umešati senf, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, začin, biber i sok od pola limuna. Puniti skuše ovom smesom i na kraju ih dobro zatvoriti čačkalicama.

Pomešati belo vino i drugu polovinu limuna, pa time preliti skuše. Prekriti ih folijom i staviti u zagrejanu rernu da se peku na temperaturi od 200 stepeni petnaestak minuta, dok ne omekšaju.

Nakon toga skinuti foliju, pa ih peći još dvadesetak minuta, dok ne porumene. Povremeno ih prelivati sokom u kome se peku.