Sastojci

♦ 1 veća konzerva tunjevine
♦ 3 veća krompira
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 50 g zelenih maslina
♦ 1/2 limuna
♦ 150 g mariniranih šampinjona
♦ 4 kašike maslinovog ulja
♦ 250 g majoneza
♦ so

Priprema
Krompir u ljusci obariti u slanoj vodi, pa ga oljuštiti i izrendati na krupno rende (pre rendanja mora biti potpuno hladan da se ne bi slepio). Crni luk iseći na rebarca, masline na kolutove, a šampinjone na listiće. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro ocediti od masnoće. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, luk, šampinjone, masline i tunjevinu. Dodati majonez, sok od limuna, maslinovo ulje i malo soli i lagano promešati. Pripremljenu salatu pre služenja staviti u frižider da se dobro ohladi.