Sastojci:
♦ 1 kg pilećeg filea
♦ 1/2 litra mleka
♦ 3 kašike seckanog belog luka
♦ 3 kašike kukuruznog brašna (ne palente)
♦ 3 kašike smeđeg šećera
♦ 3 kašike soja sosa
♦ limunov sok
♦ so, biber
♦ ulje za prženje

Priprema:
Meso iseći na šnicle, pa ga preko noći ostaviti potopljeno u mleku. Ujutru ga izvaditi, pažljivo prosušiti papirnim ubrusom, posoliti i pobiberiti i uvaljati u kukuruzno brašno pomešano sa ostalim začinima (so će biti malo lepljiva, pa je prstima utapkajte u meso).

Pržiti na zagrejanom ulju (neka ga bude malo više) u malo dubljem tiganju dok ne porumeni, oko dva minuta sa obe strane. Ako pržite predugo, meso će se stvrdnuti, a začini izgoreti. Jelo služiti poprskano limunovim sokom, sa sosom po izboru uz pomfrit ili kuvani pirinač.