Špagete bolonjeze
Sastojci:
♦ 350 g mlevenog mesa
♦ 1 kašičica bosiljka
♦ 1 kašičica origana
♦ 250 ml soka od paradajza
♦ 400 g špageta
♦ po ukusu grančica ruzmarina
♦ 1 kašičica timijana
♦ 250 ml paradajz pirea
♦ 5 kašika ulja
♦ so, biber
Priprema:
U odgovarajuću posudu sipati ulje. Kad se zagreje, dodati meso i kratko ga dinstati (ukoliko želite da obrok bude niže kalorijske vrednosti, polovinu mesa zamenite ljuspicama soje). U prodinstano meso sipati sok od paradajza i paradajz pire. Dodati so, biber, origano, bosiljak i timijan. Nakon toga sos kuvati još desetak minuta. Dodati grančicu ruzmarina i kuvati sos još deset minuta. Posle toga izvaditi ruzmarin. Sipati vodu u dublju posudu i dodati so i ulje. Kad voda proključa, staviti špagete. Ne dozvoliti da se testenina prekuva.
Procediti špagete kroz rešetkastu posudu i preko njih preliti pripremljeni sos.
"DO 31. MARTA GRAĐANI ĆE VIDETI NAJŽEŠĆU BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSLEDNJIH 24 GODINE" Vučić: Biće posebni mehanizmi, velike promene u narednih 100 dana