Sastojci
♦ 1/2 kg kora za pitu
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 500 g mešanog mlevenog mesa
♦ 3 krompira srednje veličine
♦ 3 jajeta
♦ 1 dl ulja
♦ 2 dl jogurta
♦ 1 dl kisele vode
♦ 1 prašak za pecivo
♦ biozačin, biber

Priprema
Crni luk iseckati što sitnije, a krompir izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso pa krompir i kratko propržiti dok meso ne promeni boju, a krompir omekša. Smesu kloniti s ringle, začiniti po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.

Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti sa dve kore za pitu, pa ih premazati s malo fila od mesa i krompira i prekriti jednom korom. Isti postupak ponavljati sve dok se ne potroši pripremljeni materijal. Završiti sa dve kore za pitu. Pre pečenja pitu iseći na kocke.

U posudi umutiti jaja, preostalo ulje, jogurt, kiselu vodu i prašak za pecivo, to preliti preko pite i ostaviti je da odstoji oko pola sata, pa je peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.