Keks sa susamom
Sastojci
♦ 8 supenih kašika maslaca
♦ 1 šolja integralnog brašna
♦ 1 šolja prosejanog brašna
♦ 2,5 kafene kašike praška za pecivo
♦ 1/2 kafene kašike sode bikarbone
♦ 1/2 kafene kašike soli
♦ 3/4 šolje mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Na tepsiju stavite papir za pečenje ili je samo blago nauljite. U manjoj šerpi zagrejte dve kašike maslaca i ostavite ga po strani. Drugih šest kašika isecite na manje delove. U srednjoj pomešajte brašno, integralno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete grudvičastu masu. Dodajte mleko i sve dobro sjedinite. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i nežno mesite nekoliko sekundi. Razvucite ga na debljinu oko dva centimetra i čašom vadite okrugle keksiće. Stavite ih na papir za pečenje, četkicom pokvasite keksiće istopljenim maslacem i na svaki staviti susam. Pecite oko 15 minuta na umerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnobraon boju. Služite tople.
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA