Nova mimoza
Sastojci
♦ 300 g stišnjene šunke
♦ 300 g trapista
♦ 5 većih krompira
♦ 1 crvena paprika
♦ 5-6 svežih listova peršuna preliv
♦ 300 g feta sira
♦ 4 dl kisele pavlake
Priprema
Krompir oprati i obariti u ljusci, ali ne sme da se prekuva i bude premekan. U veću činiju krupnije izrendati stišnjenu šunku, sir i ohlađen i oguljen krompir. Papriku iseći na što manje kockice, a peršun takođe iseckati što sitnije, pa sve sastojke pomešati. Feta sir dobro isitniti, dodati mu kiselu pavlaku i izraditi žicom da ne bude grudvica. Ovaj preliv sjediniti s narendanim sastojcima i salatu pre služenja ohladiti u frižideru.
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti