Štrudla s kajmakom
Sastojci
♦ 1/2 kg brašna
♦ 400 g sira
♦ 1 kesica suvog kvasca
♦ 7 kašika kajmaka
♦ 4 jajeta
♦ 1 kašika margarina
♦ 250 ml mleka
♦ malo mlake vode, so
Priprema
U dublju posudu stavite brašno sa malo soli, dodajte kvasac, mleko i vodu. Umešajte dva jajeta i jedno žumance, ubacite tri kašike kajmaka i margarin, pa zamesite testo i stavite ga na toplo mesto. Kada nadođe, podelite ga na dva dela i svaki razvucite oklagijom u oblik pravougla.
Pomešajte sir, preostali kajmak i jedno jaje. Nafilujte oba testa, pa ih urolajte kao štrudlu. Stavite na pleh za pečenje i ostavite da odstoji dvadesetak minuta.
Premažite preostalim belancetom umućenim sa malo ulja. Zagrejte rernu na 250 stepeni, pa kad ubacite štrudlu, smanjite na 220 i pecite dok ne porumeni (oko 45 minuta).
SJAJAN GEST! Mališani iz Kosovske Kamenice dobili paketiće od predsednika Vučića (FOTO)