Sastojci

♦ 10 kriški tost-hleba

♦ 1/2 kg mlevenog mesa

♦ 4 dl mleka

♦ 4 jajeta

♦ 1 glavica crnog luka

♦ 150 g kačkavalja

♦ 2 dl pavlake

♦ 200 g šampinjona

♦ 200 g soka od paradajza

♦ 1 kašičica aleve paprike

♦ 1 kašika maslaca

♦ biozačin, biber

Priprema

Crni luk očistiti i iseckati na kockice, šampinjone iseći na listove, a pelat paradajza samleti. Na malo ulja prvo propržiti luk, dodati mleveno meso i sve pržiti dok ne promeni boju. Zatim dodati šampinjone, sok od paradajza, alevu papriku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj vatri uz povremeno mešanje i dolivanje vode dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.

Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku. Vatrostalnu posudu premazati maslacem. Tost natopiti smesom od jaja i poređati po dnu posude, preko sipati fil od mesa i na kraju narendati kačkavalj. Preostali tost takođe natopiti smesom od jaja i poređati preko kačkavalja. Pripremljenu pitu preliti ostatkom smese od jaja. Jelo peći u zagrejanoj rerni na 200 ∫C dok ne porumeni.