Sastojci

♦ 400 g krompira
♦ 1 velika konzerva tunjevine u komadićima
♦ 1 kašičica soli
♦ 1 kašičica aleve paprike
♦ malo bibera
♦ biozačin
♦ 1 crni luk srednje veličine
♦ 1 jaje
♦ rukola
♦ prezle
♦ susam
♦ brašno


Priprema

Krompir skuvajte i ispasirajte ga kao za pire. Dodajte mu tunjevinu, začine, sitno iseckan luk, sitno naseckanu rukolu i jaje, pa sve dobro sjedinite. Pošto je ova smesa malo mekša, dodajte otprilike 3-4 kašike prezle.
Kad se svi sastojci dobro povežu, rukama oblikujte pljeskavice, odmah ih uvaljajte u brašno i pohujte ih na uobičajen način na ulju. Pljeskavice će imati mnogo lepši ukus ako u prezle za paniranje dodate malo susama, a umesto rukole možete koristiti i peršun.