Sastojci

♦ 600 g blitve
♦ 400 g šampinjona
♦ 200 g slanog sira
♦ 1 glavica luka
♦ 1 jaje
♦ 1 vezica peršuna
♦ 200 ml pavlake
♦ 100 g kačkavalja
♦ 400 g seckanog paradajza pelata
♦ malo muskatnog oraha
♦ ulje
♦ so, biber


Priprema

Oprane listove blitve očistite od stabljike i izblanširajte u ključaloj vodi. Izvadite ih i stavite u hladnu vodu. Seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone i nekoliko iseckanih listova blitve, pobiberite i ostavite da se dinstaju dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke. Potom skinite sa šporeta i ostavite da se smesa ohladi. Umutite sir i jaje, posolite i pobiberite, pa ovu masu sastavite sa smesom od šampinjona. Stavite dva lista blitve jedan do drugog, stavljajte fil i umotajte sarmice. U podmazan sud rasporedite pelat, pospite seckanim peršunom i preko poređajte sarmice. Prelijte pavlakom i pospite narendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.