Sastojci:
♦ 12 listova lazanja
♦ ulje
♦ 400 g spanaća
♦ 250 g paradajz-pelata
♦ 3 kašike maslinovog ulja
♦ 200 g putera
♦ 150 g brašna
♦ 150 ml mleka
♦ 6 kašika rendanog parmezana
♦ 5 jaja
♦ so, biozačin
♦ muskatni oraščić

Priprema:
Pelat dobro ocedite, povadite semenke, usitnite, stavite na zagrejano maslinovo ulje i pržite dok deo tečnosti ne ispari. Spanać očistite, operite i kratko blanširajte u slanoj vodi, a zatim ga ohlađenog iseckajte. Na puteru propržite brašno, dodajte hladno mleko i kuvajte oko pet minuta neprestano mešajuć. Dodajte muskatni oraščić i posolite. Kad se bešamel sos malo prohladi, dodajte mu umućena jaja, seckani spanać i biozačin. Lazanje skuvajte, ali ne do kraja, ocedite i malo prohladite. Na dno nauljene vatrostalne posude stavite deo lazanja, po njima rasporedite deo sosa od pelata, prekrijte delom bešamela sa spanaćem, zatim ponovite postupak i prekrijte lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela, pospite parmezanom, stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.