Sastojci
♦ 1 kg kivija
♦ 250 grama šećera u prahu
♦ 7 kašika kristal šećera
♦ 7 jaja
♦ 3 kašike brašna
♦ 2 kisele pavlake
♦ 350 g mlevenih oraha
♦ 1/2 kašičice sode bikarbone
♦ 200 g šlaga

Priprema
Mikserom umutiti kristal šećer i belanca, zatim dodati žumanca, brašno, sodu bikarbonu i 50 grama mlevenih oraha. Sve to promešati varjačom. Masu podeliti na tri dela i ispeći tri kore u podmazanom plehu.

U drugoj posudi dobro umutiti pavlaku sa šećerom u prahu, a nakon toga dodati ostatak mlevenih oraha pa ih lagano umešati kašikom.
U trećoj posudi na uobičajen način umutiti šlag s vodom.
Kivi oljuštiti nožem i iseći ga na kolutove.

Kad se kore ispeku i ohlade, tortu treba nafilovati sledećim redosledom: kora, kivi, fil od oraha, šlag, pa opet kora, kivi, fil od oraha, šlag, kora i na kraju šlag. Tortu odozgo ukrasite kolutovima kivija, a po želji možete dodati i neko drugo voće.