Sočne krmenadle
Sastojci:
♦ 500 g krmenadli
♦ 4 krompira
♦ 2 glavice crnog luka
♦ 1 veća šargarepa
♦ šolja od 2 dl pirinča
♦ 100 g kačkavalja
♦ 4-5 režnjeva slanine
♦ so, biber, biozačin
Priprema:
Crni luk iseći sitno i prodinstati na ulju, pa dodati šargarepu isečenu na kolutove i pirinač. Sve zajedno dinstati još pet minuta i dodati začine. Krompir očistiti, iseći na kolutove i posoliti. Meso izlupati, posoliti i ostaviti da upije začin. Pleh ili vatrostalnu posudu nauljiti, pa na dno poređati krompir, zatim luk s pirinčem i šargarepom, krmenadle i preko njih šnite slanine. Tepsiju prekriti folijom i jelo peći na 250 stepeni jedan sat. Pre kraja pečenja, skinuti foliju da jelo porumeni i na kraju sve posuti narendanim sirom i kratko vratiti u rernu da se sir malo rastopi.
VUČIĆ ČESTITAO NAJRADOSNIJI PRAZNIK Božić nas inspiriše da otvorimo svoja srca! Mir i ljubav ostaje naš čvrsti oslonac i tačka okupljanja oko najviših vrednosti