Sastojci

♦ 500 g pilećih fileta bez kostiju
♦ 2 kašike brašna
♦ 2 kašike meda
♦ 200 ml soka od pomorandže
♦ 50 ml soka od limuna
♦ 1/2 kašičice đumbira u prahu
♦ 1 kašičica žutog šećera
♦ malo maslaca
♦ malo ulja
♦ so, biber


Priprema

Filete belog mesa preseći po debljini napola, pa izlupati da se dobiju tanke šnicle, koje ne treba da budu deblje od 1 centimetar.
U dublji tanjir sipati 2 kašike brašna pa u to uvaljati filete, a potom ih posoliti.
Na jačoj vatri, na malo mešavine maslaca i ulja, pržiti meso sa obe strane dok ne porumeni. Meso ne treba dugo da se prži, dovoljno je po dva minuta sa svake strane, da se ne presuši. Nakon toga ga skloniti s tiganja.
U isti tiganj naliti mešavinu soka od pomorandže, limuna, meda i šećera. Mešati dok se med i šećer potpuno ne rastope a sos malo ne uvri i postane gust poput ređeg sirupa (sos će potamneti i postaće pomalo lepljiv).
Nakon toga smanjiti vatru, meso vratiti u tiganj (možete to raditi iz više tura) pa sve zajedno kuvati još nekoliko minuta, sve vreme mešajući da svako parče mesa upije malo sosa. Jelo poslužiti toplo uz salatu i prilog po želji.