Sastojci

400 g čokolade
4 jajeta
200 g žutog šećera
90 g maslaca
120 g glatkog brašna
160 g rendanih oraha

Glazura

150 g čokolade
130 g šećera u prahu
15 g maslaca
150 g polovina oraha

Priprema

Pleh obložite masnim papirom, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu izlomite na komadiće, dodajte u nju četiri kašike vode i otopite je na pari. Na tihoj vatri čokoladu održavajte u tečnom stanju. Dodajte maslac i otopite ga lagano mešajući. U odvojenoj posudi, takođe na pari, mutite jaja i šećer dok ne dobijete gust krem. Zatim ga skinite s pare i dodajte mu topli čokoladni sos. Na kraju u sve dodajte brašno s rendanim orasima. Testo ravnomerno razmažite po plehu da bude visoko dva centimetra i pecite ga oko 20 minuta. U međuvremenu na pari otopite i sve sastojke za glazuru. Mlak biskvit isecite oštrim nožem na kocke veličine četiri centimetra. Na kraju kocke premažite pripremljenom smesom.