Sastojci

♦ 4 pileća bataka
♦ 10 zelenih maslina
♦ 2 crna luka
♦ čen belog luka
♦ 125 ml belog vina
♦ 2 kašičice karija
♦ kašičica majčine dušice
♦ 4 kašike ulja
♦ soli po želji


Priprema

Pripremite pileće batake začinima po želji, a zatim ih pržite u tiganju na vrelom ulju. Kada počnu da dobijaju boju, dodajte u njih masline (seckane na krupnije komadiće ili cele) i sitno seckani crni i beli luk. Pržite meso oko 10 minuta, a zatim svemu dodajte malo vina, kari sos, majčinu dušicu i posolite još malo po želji. Kada sve promešate minut-dva, poklopite tiganj i na tihoj vatri krčkajte svoje ukusno jelo još nekih 15 minuta. S vremena na vreme okrećite batake da ne bi zagoreli s jedne strane.
Savet: Miris i ukus začina ostaće dugo sačuvan ako kesice začina odmah po kupovini stavite u tegle i dobro zatvorite.