Piletina na šangajski način
Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 1 kašika senfa
- 1 kašika susama
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika belog vina
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- so i biber
Priprema:
Iseći piletinu na štanglice debljine jednog centimetra. Umutiti jaja, pa dodati soja sos, belo vino, senf i brašno da se dobije glatka smesa. Pomešati prezle i susam. Uvaljati piletinu u prvu smesu, pa u mešavinu prezli i susama i pržiti na jačoj vatri. Pečenu piletinu vaditi na ubrus da se ocedi, pa je nakon nekoliko trenutaka poslužiti dok je topla.
"BORIĆU SE DA NIKADA NE DOĐU NA VLAST JER BI RAZORILI ZEMLJU" Vučić: Uveren sam u ispravnost politike koju vodim!