Sastojci:
- 600 g blitve
- 400 g šampinjona
- 200 g slanog sira
- 1 glavica luka
- 1 jaje
- 1 veza peršuna
- 200 ml pavlake
- 100 g kačkavalja
- 400 g seckanog paradajza pelata
- malo muskatnog oraha
- ulje
- so, biber

Priprema:
Oprane listove blitve očistite od stabljike i izblanširajte u ključaloj vodi. Izvadite ih i stavite u hladnu vodu.

Sitno seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone i nekoliko iseckanih listova blitve, pobiberite i ostavite da se dinstaju dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke, skinite sa šporeta i ostavite da se smesa potpuno ohladi.

Umutite sir i jaje, posolite i pobiberite, pa ovu masu sastavite sa smesom od šampinjona.

Stavite dva lista blitve jedan do drugog, na njih stavljajte fil i umotajte sarmice. U podmazan vatrostalni sud ili tepsiju ravnomerno rasporedite pelat, preko njega pospite seckani peršun i preko toga poređajte sarme. Prelijte ih pavlakom, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.