Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović obavestio je nadležne organe da je navodno dobio informaciju da se na njega priprema atentat!

Iz Uprave policije navode da ne raspolažu podacima koji bi ukazivali na planirane aktivnosti koje bi bile usmerene na ugrožavanje bezbednosti bivšeg predsednika dok se Agencija za nacionalnu bezbednost nije oglasila.

- Dobio je informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obaveštajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe - navedeno je iz Đukanovićeve kancelarije na pitanje Vijesti da li je ga je neko iz bezbednosnog sektora obavestio da mu je ugrožena bezbednost.

Nije, međutim, odgovoreno ko je i kad Đukanoviću preneo tu informaciju.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je da ga je visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susedne zemlje navodno planira da izvrši atentat u sprezi sa bezbednosnim službama jedne druge susedne zemlje.

- Shodno članu 18 Zakona o predsedniku Crne Gore po prestanku funkcije predsednik ima pravo na stalno lično obezbeđenje u skladu sa bezbednosnom procenom koju utvrđuje nadležni organ u skladu sa zakonom. U skladu sa pozitivnim propisima Agencija za nacionalnu bezbednost je nadležna za sačinjavanje izveštaja o bezbednosnoj proceni o ugroženosti - saopšteno je iz Uprave policije.

Kancelarija bivšeg predsednika tvrdi da je Đukanoviću smanjeno obezbeđenje.

- Ukinuto je obezbeđenje na mestu stanovanja bivšeg predsednika u dnevnoj smeni - navode iz kancelarije i dodaju da crnogorske službe bezbednosti nisu pozivale na razgovor Đukanovića niti koordinatora njegovog obezbeđenja kako bi im ukazali na potencijalnu opasnost.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

Kurir televizija "MILO JE ZAUZEO EKSTREMNU POZICIJU, NJEGOVI GLASAČI BEŽE OD NJEGA" Pavićević: U kratkom vremenu imamo različite poruke iz Amerike!