Razdoblje bez seksa izvrsna je prilika za istraživanje svog tela i odmor

Razdoblje bez seksa idealna je prilika da saznate što vas uzbuđuje, a što ne da poradite na boljoj formi, ali i odmorite živce od straha od neželjene trudnoće

Iako seks jača srce i produžava život i sušno razdoblja imaju svojih prednosti, naročito za psihu, pa višak vremena je dobra prilika za rad na sebi.

Žene tokom seksa mogu biti izrazito nesigurne u svoje telo, neprestano se preispituju da li su dovoljno dobre ili privlačne, što loše utiče na njihovo samopouzdanje. Razdoblje bez seksa menja prioritete, pa se višak vremena može utrošiti na vežbanje i promenu ishrane. Bolja forma zasigurno će podići samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate svoje telo.

Razdoblje bez seksa izvrsna je prilika za istraživanje svog tela. Od toga najviše mogu da profitiraju oni koji nikada s partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu da saznaju šta ih uzbuđuje, a što ne i koje dodire zapravo vole, tvrde stručnjaci.

Život u paru i pored svojih prednosti može biti jako naporan. Partneri treba međusobno treba da se usklade i da nađete kompromise, pa i po pitanju seksa zbog čega su svađe neizbežne. Bez seksa nema ni drame, što će uvelike smiriti živce, ali ni straha od neželjene trudnoće.

Sušno razdoblje uči kako da više cenite seks, a kada se završi u spavaćoj sobi može da bude vatrenije nego što je bilo.