ako svi savetuju da seksualni život ne sme da vam pređe u rutinu, neke navike jednostavno se ne smeju zapostavljati

Bez obzira na to koliko vam govorili da u seksu uvek treba da budete sveži i inovativni, postoje neke seksualne navike koje vredi negovati i održavati, jer imaju veliku ulogu u osiguravanju kvalitetnog seksualnog života.

Tako, na primer, partneru treba uvek da govorite šta želite da vam radi. Naravno, postoje bolji i lošiji načini, a najbolji je kad takav razgovor vodite izvan spavaće sobe i pokušate da mu sugerišete šta vam se sviđa. Spominjanje onoga što vam se ne sviđa moglo bi da bude kontraproduktivno, stoga, budite afirmativni.

Redovna masturbacija takođe spada u dobre navike i to iz jednostavnog razloga - na taj način bolje upoznajete svoje telo i otkrivate nešto novo o njemu, pa primenom prve navike dolazite do većeg užitka u krevetu.

Budite diskretni po pitanju ženskog orgazma, preciznije, nemojte je uvek zapitkivati da li je dostigla vrhunac, jer na taj način stvarate dodatni pritisak koji loše utiče na kvalitet vašeg seksualnog života.

I da, za kraj, vodite ljubav nekad i po navici. Kad vam se baš i ne da i niste raspoloženi, svejedno uradite to. Poboljšaće vam raspoloženje i održaćete glavnu naviku – vođenje ljubavi.