Bivši student Lindernvud koledža u Misuriju, Majkl Džonson, optužen je da je imao nezaštićeni seks sa 30 partnera iako je znao da je HIV pozitivan

Bivši student Lindernvud koledža u Misuriju, Majkl Džonson, optužen je da je imao nezaštićeni seks sa 30 partnera iako je znao da je HIV pozitivan. Policija je nedavno otkrila 12 kaseta na kojima je zabeležio seks sa žrtvama.

Protiv Džonsona je podignuta optužnica u oktobru prošle godine jer je jedan mladić prijavio da su mu dijagnostifikovani HIV i gonoreja pošto je imao seks sa njim. Prema navodima optužnice, Džonson nije nosio kondom, iako je znao da je HIV pozitivan, a o tome nije obavestio svoje partnere. Kada bi ga pitali da li ima neku bolest, on je odgovarao da nema. Posle petomesečne istrage usledilo je i hapšenje Džonsona, koji je inače prvak svoje škole u rvanju.

Policija veruje da je upoznavao parnere na nekom od naloga koje ima na društvenim mrežama: tri fejsbuk stranice, dva tviter naloga, jedan vajn nalog i Instagram.

Nakon što su pronašli snimke na njegovom laptopu, tužioci veruju da žrtve nisu znale da je njihov parner HIV pozitivan, niti da ih snima.

"Pronašli smo 32 videa", rekao je državni tužilac Tim Lomar.

Vlasti sada pokušavaju da identifikuju studente sa snimka, koji su u strahu posle objavljivanja priče.

"Žrtve moraju da budu hrabre da bi se prijavile. Takođe moraju da budu svesne da će biti deo istrage", dodao je Lomar.