On bi se mazio, prošetao, iskulirao sam na terasi ili bi samo hteo da spava? Večeras dobro osmotrite situaciju i "pročitajte" šta on želi od vas i veze

Najnovija studija koja je sprovedena na Univerzitetu Mičigen pokazala je da ponašanje muškarca posle seksa govori dosta o tome šta on želi od veze, piše Cosmopolitan.rs

Na primer, ako partner odmah nakon seksa zaspi, to ne znači da mu nije stalo. Ali, ako se to događa često, to je ipak znak da on nije potpuno posvećen vezi i da postoji razlog zašto je tako odsutan, zaključci su istraživanja.

U istraživanju u kom je učestvovalo 456 studenata je takođe otkriveno da žene prve utonu u san nakon seksa. Međutim, otkriveno je i da je partner koji to uradi poslednji, onaj koji ima izraženiju želju za povezivanjem i komunikacijom.

"Nakon seksa, naša tela su puna hormona endorfina, zbog kog se osećamo puni ljubavi i povezani s drugima. Prirodno je da takav osećaj želimo da podelimo sa partnerom u tom trenutku. Ipak, ako partner zaspi odmah nakon seksa, to ne znači da mu nije stalo. Ali, ako se to događa često, to je jasan znak da nije toliko uključen u vezu i da postoji neki razlog zašto je odsutan", objašnjavaju istraživači.

U objavljenoj studiji takođe je napomenuto da bilo kakva aktivnost nakon seksa, koja ne uključuje padanje u dubok san, doprinosi jačanju veze. A to se posebno odnosi na razgovor i maženje, ali i zajedničko gledanje televizije.