Kada vidite ljude koji su dugo u braku, znajte da je tu bilo kompromisa, ljubavi, ali i sitnica kojima su jedno drugom ulepšavali dane
Popravite svoj brak već danas Autor: undefined

Vredi se potruditi.
Brakovi se ne raspadaju uvek zbog velikih problema. Vrlo često ljudi se razdvajaju zbog malih stvari, posebno kada se te male stvari nakupe. Imajući to u vidu, donosimo vam nekoliko saveta uz koje svoju ljubav i brak možete da poboljšate već danas. U pitanju su sasvim male stvari koje će svakom supružniku ulepšati dan...

Zamislite da vas je partner napustio

Nema boljeg načina da se zaustavi glupa rasprava nego da zamislite da ste izgubili partnera zauvek. Da li osećate tugu i stezanje u grudima? Osećanje koje će se javiti u stvari je ljubav koju osećate prema njemu.

Ne zanemarujte društveni život

Niko ne voli usamljenike i ljude koji nemaju nijednog prijatelja. Zato nađite hobi, imajte društveni život i mimo partnera. Tako će vas još više ceniti.

Izvinite se

Zaboravite na ponos. Ako u toku svađe shvatite da niste u pravu, lepo priznajte i jasno i glasno recite da vam je žao. Ovakav korak će učiniti da sa partnerom budete mnogo bliži.

Ne zaboravite da zahvalite

Bez obzira koliko vam se banalno činilo, ne zaboravite da kažete hvala partneru za male stvari, čak i one očekivane. To stvara pozitivnu atmosferu i pomaže da se svaki supružnik oseća cenjeno.

Držite se za ruke

Što više se dodirujte, bilo da ste u krevetu ili van, jer nežan dodir dokazano pomaže u suzbijanju ljutnje i negativnih osećanja.

Smejte se što više

Smeh je možda jedna od najvećih tajni dugovečnog braka. Uvek pronađite razlog i način da se dobro ismejete vas dvoje sami, ali i kada ste s decom. To je ono što će održati jaku vezu među vama.

Isplanirajte porodično druženje

Ako imate malu decu i zahtevne poslove, ne postoji ništa važnije od potrebe da zajedno provedete vreme. Nemojte dozvoliti da vam se život svodi samo na posao i obaveze oko kuće i dece. Vreme opuštanja sa partnerom je veoma dragoceno, kao i rešavanje nekih problema koje treba timski rešiti.

Pričajte o malim stvarima

Naravno da ćete razgovarati o velikim stvarima i problemima, ali takođe se trudite da što češće pričate o nekim malim, svakodnevnim dešavanjima. Zapamtite, što više razgovarate, više ćete znati o partneru.

Zakažite seks

Znamo da ni ovo nije romantičan predlog, ali u prezauzetim životima ovakav korak je neophodan. I ne zaboravite da je brak bez seksa mnogo manje romantičan.

Prestanite da vičete

Niko ne kaže da ponekad ne treba da se raspravljate ili posvađate. Neke svađe su i te kako neophodne. Međutim, zapamtite da nema smisla da vičete, vređate, psujete i da koristite prljave trikove da biste kaznili partnera.