I muškarci i žene su u anketama rekli da im više novca na računu daje razlog više za seks

Napokon je naučno potvrđena opšte poznata činjenica da osobe koje nemaju brige oko svoje financijske situacije više uživaju u seksu nego osobe kojima manjak novca stvara probleme u životu, pa iz tog razloga u prvi plan stavljaju puku egzistenciju, a zanemaruju seksualne odnose.

Naime, oko 70 odsto multimilionera, prosečno “teških” oko 90 miliona dolara, prema istraživanju koje je sprovela firma specijalizovana za marketinška istraživanja globalnog privatnog bogatstva Prince & Associates, kaže da uživaju u uzbudljivijem i češćem seksu.

Čak 63 odsto bogatih muškaraca reklo je da im je bogatstvo “dalo bolji seks”. Zanimljivo je da je i 88 odsto žena utvrdilo da im je više novca učinilo seks boljim odnosno kvalitetnijim.

Novac oslobađa gomilu životnog stresa s kojim se svakodnevno susrećemo i nedostatak novca nam onemogućava da budemo opušteni. Sigurnost koju pruža ekstremno bogatstvo daje osećaj stabilnosti, a mnoge, posebno žene, čini jačima. I skupe “igračke” poput privatnih aviona ili egzotičnih putovanja dodatni su stimulans za uživanje u seksu.

Da bi kvalitet seksa mogao da ima veze s debljinom novčanika dokazuje i studija koju je prije tri godine sproveo Univerzitet u Njukaslu, po kojima je učestalost ženskih orgazama rasla s prihodima partnera.

Može li novac biti afrodizijak? Odgovor je - možda. Autori ove studije čak sugerišu da je bogatstvom nadahuti orgazam rezultat evolucije jer pomaže ženama da među muškarcima pronađu one koji su potencijalno najproduktivniji. Međutim, partner koji može da pruži više orgazama i više para ne znači da je i najbolji dugoročni ulog.