Kraj ljubavi nikad i nikom nije prijatan, ali ako do toga dođe, bez obzira na to što više ne gajite osećanja prema partneru, bar ga ispoštujte i recite mu kako stvari stoje

Igrajte fer!
Bez obzira na to da li ste vi onaj koji raskida ili onaj koji je ostavljen, prekid veze za oba partnera uvek je neprijatno iskustvo. Koliko god ta situacija bila bezizlazna, važno je da budete kulturni i dostojanstveno okončate vezu za koju mislite da je osuđena na propast. Evo koje kukavičke, jadne i bezosećajne poteze sebi jednostavno ne smete dozvoliti...

Ignorisanje

Najgori način da ostavite neku osobu jeste da jednostavno nestanete. To najčešće rade oni koji su tolike kukavice da se radije povlače i neko vreme izbegavaju izlaske samo da partneru ne bi morali da objašnjavaju da više ne žele da budu s njim. Ovo je definitivno najgora vrsta ljudi, a onaj ko je tako ostavljen ne bi trebalo da bude tužan, već srećan, jer se rešio nekoga ko ga ne zaslužuje.


Raskid „preko žice“

Prekid veze putem telefona možda jeste najjednostavniji jer partnera ne morate da gledate u lice, a ono što ćete mu reći možete pripremiti unapred. Najgora varijanta ovog kukavičkog poteza jeste raskid SMS porukom ili upotreba govorne pošte. Osoba koju partner ostavi preko poruke više nikad neće biti mirna jer će se javiti strah da bi se ista stvar mogla ponoviti i u novoj vezi.

Razlaz preko treće osobe

Petljati treću osobu u raskid veze vrlo je nezreo potez i pokazuje koliko ste bezosećajni i detinjasti. Em prijatelja koji posreduje stavljate u nezgodnu situaciju, em ostavljate veoma loš utisak.


Saopštavanje preko Fejsbuka

Moderna tehnologija izvlači ono najgore u nama, pa nije retkost da neki ljudi odluče da raskid objave javno, preko društvene mreže. Ova odluka je opravdana jedino ako je druga osoba bila toliko grozna prema vama da želite da je kaznite na taj način, ali ni tada nije najzrelija. Zamislite sebe u situaciji da otvarate Fejsbuk i da vas dočeka grozno obaveštenje (koje su videli svi vaši prijatelji) da više niste u vezi. Užas!