Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:07 - Hojberg novi trener Čikago Bulsa
Američki košarkaški stručnjak Fred Hojberg novi je trener Čikago Bulsa, objavio je večeras NBA ligaš. Hojberg, koji je u igračkoj karijeri nosio dres Bulsa, potpisao je petogodišnji ugovor. Bivši trener Ajova Stejt Univerziteta na mestu trenera zamenio je Tima Tibodoa, koji je dobio otkaz posle ispadanja od Klivlenda u polufinalu Istočne konferencije sa 4-2. On će naredne sezone, uz Bilija Donovana na klupi Oklahome, biti debitant među trenerima u NBA ligi.

21:49 - Sevilja se pojačala iz Selte
Doskorašnji fudbaler Selte Mihael Kron-Deli karijeru će nastaviti u Sevilji, potvrdio je kub iz Andaluzije.
Danski vezista je potpisao dvogodišnji ugovor, a u Sevilju dolazi kao slobodan igrač pošto su mu istekle obaveze prema Selti. Ovaj 31-godišnji fudbaler je u tek završenoj sezoni za tim iz Viga u Primeri odigrao 36 utakmica i postigao jedan golPrethodno igrao za RKC, Ajaks, Spartu iz Roterdama i Brondbi, dok je za reprezentaciju Danske nastupio 49 mečeva i postigao šest golova.
Kron-Deli jedan je od ključnih igrača selekcije Danske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a posebno se istakao u Beogradu u pobedi protiv Srbije (3:1).

21:11 - Bufon: Mesi, vrati se na zemlju
Golman Juventusa Đanluiđi Bufon izjavio je danas da je fudbaler Barselone Lionel Mesi "vanzemaljac koji igra fudbal sa ljudima". Fudbaleri Juventusa i Barselone igraće 6. juna od 20.45 u Berlinu u finalu Lige šampiona, a Mesi će pokušati da postigne gol i u trećem uzastopnom finalu tog takmičenja u kome je igrao.
"Nadamo se da će se Mesi 6. juna vratiti na zemlju i postati čovek", rekao je 37-godišnji Bufon, preneli su britanski mediji.
Mesi je ove sezone postigao 58 golova za Barselonu i pomogao ekipi da osvoji "duplu krunu" u Španiji. On je zajedno sa Nejmarom i Luisom Suaresom postigao 120 golova ove sezone.
"Mislim da je to najjači napadački trio na svetu. Imaju napadačku moć koja je zastrašujuća, ali i mi imamo oružje. Možda ne da ih zaustavimo, ali da ih malo ograničimo", rekao je Bufon.
Odbrambeni igrač Juventusa Leonardo Bonuči rekao je da Barselonu ne čine samo Mesi, Suares i Nejmar.
"Njih trojica plaše svaku ekipu, ali Barselonu ne čine oni već kolektiv fudbalera koji igraju jedni za druge", rekao je Bonuči.
Šampion Serije A Juventus nije osvojio Ligu šampiona od 1996. godine, a Barselona je poslednji put trijumfovala u tom takmičenju 2011. godine, kada je na Vembliju pobedila Mančester junajted sa 3:1.

20:09 - Conga oduševio 15.000 navijača
Francuski teniser Žo Vilfred Conga pobedio je u četvrtfinalu Rolan Garosa favorizovanog Japanca Keija Nišikorija posle maratona 3:2 (6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3). Conga se, na oduševljenje 15 hiljada domaćih navijača, drugi put u karijeri plasirao u polufinale pariskog gren slema u kome će se sastati sa Stenom Vavrinkom, koji je takođe načinio iznenađenje savladavši Rodžera Federera.
Conga (15. na ATP) i Vavrinka (9. na ATO) sastajali su se šest puta i obojica su zabeležili po tri pobede.

19:44 -Mega izborila plasman u plej-of i Jadransku ligu
Košarkaši Mega Leksa pobedili su danas na svom terenu FMP sa 96:82 (26:14, 28:27, 27:18, 15:23), u utakmici pretposlednjeg 13. kola Superlige Srbije i obezbedili plasman u plej-of i Jadransku ligu. Megu je do pobede predvodio Nikola Jokić "dabl dabl" učinkom od 34 poena i 12 skokova, uz indeks korisnosti od 52. Marko Kešelj učestvovao je u pobedi sa 16 poena, a Kori Vebster sa 14 poena. U ekipi FMP-a Ognjen Dobrić postigao je 13 poena i imao je pet skokova, a 13 poena ubacio je i Ilija Đoković. Posle 13 kola Mega na četvrtom mestu na tabeli ima skor od sedam pobeda i šest poraza

19:17 - Luiz Gustavo zbog povrede ne igra na Kopa Amerika
Fudbaler Volfsburga Luiz Gustavo zbog povrede propustiće Kopa Amerika u Ccileu, objavila je danas Brazilska fudbalska federacije. Lekari brazilske reprezentacije potvrdili su danas da defanzivnog vezistu čeka operacija meniskusa i verovatno duža pauza. Selektor Brazila Karlos Dunga još uvek nije najavio ko će zauzeti mesto povređenog Gustava, a ranije je zbog povrede leđa poziv otkazao defanzivac Real Madrida Marselo. Gustavo je ove sezone pružao odlične parije u Bundesligi, gde je za Volfsburg odigrao 31 utakmicu i dao dva gola. Fudbaleri Brazila šampionat Amerike otvaraju utakmicom protiv selekcije Perua 14. juna, a u C grupi nalazi se još Kolumbija i Venecuela.

18:15 - Galinari igra za Italiju na Evropskom prvenstvu
Košarkaš Denvera Danilo Galinari potvrdio je danas da će nastupati za reprezentaciju Italije na predstojećem prvenstvu Evrope.
"Glavni cilj nam je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre u Riju 2016. godine, ali bi i medalja na Evrobasketu bila veliki uspeh" izjavio je Galinari za Gazetu Delo Sport.
On se osvrnuo na rivale u grupi, gde će u Berlinu igrati sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Islandom i Srbijom.
"Biće veoma teško, ali osećam da ova ekipa može da napravi iznenađenje. Nadam se da će se i ostali igrači iz NBA odazvati pozivu selektora i zaigrati na EP", zaključio je Galinari.
Italijanski mediji su ranije najavili da će nacionalni tim biti u najjaćem sastavu na prvenstvu Evrope, pa će tako za Italiju igrati i asovi iz NBA poput Andree Barnjanija, Marka Belinelija i Luiđija Datomea, kao i prve zvezde Armanija Alesandra Djentilea.

17:51 - Tošić zvanično u Bešiktašu
Fudbalski reprezentativac Srbije Duško Tošić potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Bešiktašem sa opcijom da se saradnja produži na još jednu sezonu. Kako se navodi na sajtu turskog kluba, Tošić će godišnje zarađivati 900.000 evra i to bez garantovanih bonusa. Tošić u Bešikataš dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Genčlebirligijem, gde je igrao od 2012. godine. Prethodno je igrao za Crvenu zvezdu, Betis, Kvins Park Rendžers, Verder, Sošo i OFK Beograd. Za reprezentaciju Srbije nastupio je 14 puta i jednom se upisao u strelce.

17:20 - Bojata novi igrač Seltika
Doskorašnji fudbaler Mančester Sitija Derik Bojata karijeru će nastaviti u Seltiku, potvrđeno je danas na sajtu škotskog kluba. Belgijski defanzivac potpisao je četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Glazgova i zadužio dres sa brojem 20.
"Drago mi je što sam pronašao novi izazov u tako velikom klubu. Seltik je za mene velika prilika i srećan sam što sam ovde", rekao je Bojata za zvaničan sajt "katolika".
Bojata je priliku da debituje u seniorskom fudbalu dobio u Mančester Sitiju, za koji je od 2009. godine odigrao 31 utakmicu i postigao jedan gol. Ovaj 24-godišnji štoper igrao je još za pozajmicama u Boltonu i Tventeu, dok je za reprezentaciju Belgije zabeležio jedan nastup.

16:50 - Đurđević ostaje na klupi OFK Beograda
Dejan Švaba Đurđević biće trener OFK Beograda i sledeće sezone, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu. "Romantičari" su napravili i plan rada u narednom periodu.
"Prozivka je zakazana za 15. jun. Aktivno razmišljamo i o prelaznom roku, a za sportski deo biće zadužen i sprovodiće ga menadžer kluba Novak Rašić u dogovoru sa šefom stručnog štaba Dejanom Đurđevićem'', istakao je generalni sekretar Aleksandar Pivić.

16:22 - Murinjo: Kosta je srećan u Čelsiju
Menadžer Čelsija Žoze Murinjo demantovao je pisanje medija da će napadač Dijego Kosta napustiti klub posle samo godinu dana provedenjih na Stamford Bridžu. Kako je u ponedeljak preneo San, Kosta svojim prijateljima i porodici poručio da namerava da napusti London i ponovo zaigra u ekipi u Atletiko Madrida.
"On je osoba odgovorna za sve dobro što smo imali u svlačionici. On je toliko srećan, zabavan i zanimljiv u svakom trenutku. Sigurno je jedan od najsrećnijih momaka u svlačionici, tako, ako je to njegova nesreća, ja sam zadovoljan zbog toga", rekao je Murinjo novinarima u Sidneju gde je Čelsi pobedio istoimenu ekipu sa 1:0 u prijateljskom meču.
Kosta je zbog problema sa ložom odigrao samo 40 minuta utakmice na Olimpijskom stadionu u Sidneju, kojoj je prisustvovalo 83.598 gledelaca.
"Dijego je bio umoran i nisam želeo da rizikujem. Rekao sam mu, hajde da te navijači vide makar pola sata Kostu na terenu. Igrao je 40 minuta i do je bilo dovoljno", dodao je Murinjo.
Kosta je u prvoj sezoni odigrao 34 utakmice i postigao 21 gol za klub sa Stamford Bridža, od čega 20 u Premijer ligi. Tokom karijere igrao je za Bragu, Penafijel, Seltu, Albasete, Valjadolid i Rajo Valjekano.


15:50 - Đilas najavio sastanak sa čelnicima srpskih klubova i KLS
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je za sutra sastanak sa predstavnicima četiri srpska kluba u ABA ligi i rukovodstvom KLS u cilju prevazilaženja problema sa rukovodstvom regionalnog takmičenja. "Sve što sam imao da kažem - rekao sam. Verujem da ćemo postići dogovor i odagnati sve sumnje koje mogu da nas dovedu do eventualne suspenzije FIBA kada su u pitanju evropska i svetska takmičenja", rekao je Đilas. FIBA preti suspenzijom reprezentacije u slučaju da klubovi budu igrali regionalno takmičenje koje nije u skladu sa pravilima te organizacije.

15:30 - Zimonjić i Matkovski bez polufinala RG
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marsin Matkovski nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Rolan Garosa u konkurenciji dublova. Srbin i Poljak su danas u četvrtfinalu poraženi od Boba i Majka Brajana 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:4. Braća Brajan igraće u polufinalu Rolan Garosa protiv Italijana Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija.

15:10 - Đoković i Nadal igraju u sredu oko 16,00 sati
Najbolji teniser sveta Novak Đoković i devetostruki šampion Rafael Nadal sutra oko 16 sati sastaće se u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Duel između Srbina i Španca postavljen je kao drugi na centralnom terenu Filip Ssatrije, odmah iza meča između Amerikanke Serene Vilijams i Italijanke Sare Erani. Đoković je u pohodu na prvi Rolan Garos u karijeri, jedini koji mu nedostaje u kolekciji gren slem turnira, dok je Nadal, sudeći po dosadašnjem delu sezone, u padu forme, o čemu govori i njegovo sedmo mesto na ATP listi. Ipak, obračun Nadala - nekrunisanog kralja šljake i Đokovića, kome kladionice daju mnogo veće šanse za pobedu, svojevrsno je finale pre finala. Djoković i Nadal do sada su igrali 43 puta i španski teniser vodi sa 23:20.

14:39 - Vidal: Barsa je favorit
Fudbaler Juventusa Arturo Vidal rekao je da je Barselona u prednosti, ali i da se ne dešava uvek da favorit pobedi u finalu Lige šampiona. "Mnogi su govorili da su favoriti protiv nas, a mi smo pokazali drugačije na terenu. Nadam se da možemo da pobedimo u subotu, jer i favoriti mogu da izgube", rekao je Vidal. On je dodao da je utakmica protiv Barselone najvažnija u dosadašnjoj karijeri. "Osećam da emocije rastu kako se utakmica bliži. Biti ovde i ovako blizu najvažnije utakmice u mom životu je poput sna. Igranje u finalu Lige šampiona je krajnji cilj svakog fudbalera", rekao je Vidal.

14:14 - Ibrahimović ne želi u Milan
Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović odbiće ponudu Milana, tvrdi prvi čovek šampiona Francuske Naser Al Kelaifi. Predsednik Milana Silvio Berluskoni rekao je prošlog vikenda da želi da Šveđanina vrati na San Siro. Ibrahimović ima ugovor sa PSŽ-om do juna 2016. godine. "Zlatan ima još godinu dana ugovora sa nama. Takođe, on želi da ostane", naglasio je Al Kelaifi.

13:44 - Tešeira pred optužbom za korupciju
Bivši predsednik Fudbalske federacije Brazila Rikardo Tešeira suočava se sa optužbom za korupciju u vezi transfera 147 miliona dolara sa njegovog bankovnog računa tokom priprema za Mundijal 2014. Lokalni list Epoka objavio je da je brazilska federalna policija vodila istragu protiv Tešeire u januaru i da je preporučila tužilaštvu da podigne optužnicu protiv njega zbog korupcije. Portparol federalnog tužioca Marselo de Negri potvrdio je za AP da se vodi istraga, ali nije otkrio nikakve druge detalje. Po brazilskom zakonu, samo tužilaštvo ima pravo da podigne krivičnu tužbu, a sudija treba da je prihvati, što u slučaju Teišeire za sada nije urađeno.

13:15 - Grujić: Kvalitetniji smo od Malija
Srpski fudbaler Marko Grujić rekao je da je njegova ekipa kvalitetnija od selekcije Malija i da veruje da će to presuditi u predstojećem meču Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. "Mali je klasična afrička selekcija, nepredvidivi su i sa njima je uvek sve moguće, što se videlo i protiv Meksika, kada su pobedili možda bolju ekipu. Mi moramo da ponovimo onakvu igru koju smo pružili protiv Urugvaja, dobili smo pohvale sa svih strana, a sigurno će stići i golovi... Protivnik jeste malo rasterećeniji, ali mi imamo veći kvalitet i siguran sam da će to presuditi", rekao je Grujić. Fudbaleri Srbije izgubili su od Urugvaja sa 0:1, u utakmici prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, a sutra u drugom kolu igraju protiv Malija. Meč između Srbije i Malija u drugom kolu Grupe D Svetskog prvenstva igra se sutra od 9.00 poo srednjoevropskom vremenu.

12:40 - Hamilton ne želi da misli na Monako
Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je razočaranje na Velikoj nagradi Monaka ostavio iza sebe i da u Kanadi želi da se vrati pobedama. Branilac titule je ostao bez sigurne pobede na ulicama Monte Karla greškoM tima koji ga je pozvao u boks kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo, pa su ga pretekli timski kolega i Sebastijan Fetel u Ferariju. Hamilton je na kraju bio treći. "Mislim da je sve što je trebalo da bude rečeno o Monaku već rečeno. Očigledno je da je to bilo veliko razočaranje za mene, ali i za tim. Međutim, moramo da naučimo nešto od toga i krenemo napred zajedno, kao i uvek. Želim samo da se vratim na stazu i nastavim sa pobedama, a ne bih mogao da zamislim bolje mesto za to od Montreala", istakao je Hamilton.

12:21 - Alba u Barseloni do 2020. godine
Fudbaler Barselone Đordi Alba produžio je ugovor do juna 2020. godine, saopštio je danas španski klub. Kako se navodi, Alba je postigao dogovor sa Barselonom, a novi ugovor potpisaće u narednih nekoliko dana. Klauzula za otkup ugovora 26-godišnjeg levog beka iznosi 150 miliona evra. Alba je u Barselonu došao 2012. iz Valensije i do sada je za klub sa Nou Kampa odigrao 113 utakmica i postigao sedam golova. Za reprezentaciju Španije odigrao je 33 utakmice i pet puta se upisao u listu strelaca.

12:05 - Kavani: Ibrahimović je jedan od najboljih na svetu
Fudbaler Pari Sen Žermena Edinson Kavani rekao je da je njegov saigrač Zlatan Ibrahimović jedan od najboljih igrača na svetu i priznao da je mnogo naučio igrajući sa njim. "Igrati i trenirati sa Ibrahimovićem za mene je nešto specijalno, jer je on, po meni, jedan od najboljih fudbalera na svetu. Od njega može mnogo da se nauči. To je sasvim drugačije iskustvo", rekao je KavanI. Urugvajski fudbaler je postigao pobednički gol za PSŽ u finalu Kupa Francuske protiv Oksera proteklog vikenda, a pre toga je osvojio i titulu šampiona Francuske. Pred njim je sada novi izazov - Kopa Amerika.

11:44 - Van Basten: Nisam verovao da će Suarez da se snađe u Barseloni
Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten rekao je da nije očekivao da će se kontroverzni Urugvajac Luis Suarez dobro snaći u Barseloni. Suarez je prošlog leta došao u Barselonu iz Liverpula i za tim sa Nou Kampa postigao 24 gola u svim takmičenjima. "Očekivao sam od njega da postane zaista dobar fudbaler, ali nisam verovao da može da igra u timu kakav je Barselona. Mislio sam da će mu više odgovarati Juventus ili Inter, jer u Italiji se igra drugačiji fudbal nego u Barseloni", rekao je Van Basten. On je dodao da se Urugvajac odlično prilagodio stilu igre koji gaje Karalonci. "Barsa igra veoma pametan fudbal, igrači su blizu i dobro su tehnički potkovani. Mislim da je on više napadač, koji vreba iz kontre i tu traži svoju šansu. On to radi na čudesan način, ali ne igra tako u Barseloni", objasnio je Van Basten.

11:20 - Pele: Kuba će imati tim na Mundijalu
Legendarni brazilski fudbaler Pele smatra da će Kuba uskoro imati tim za prvenstvo sveta. Pele se sa ekipom američkog Kosmosa nalazi u Havani gde će danas biti odigran istorijski meč sa selekcijom Kube, prvi otkako je u decembru počelo otopljavanje odnosa ove dve zemlje koje su skoro 50 godina bile u konfliktu. "Kuba će uskoro imati ekipu na Mundijalu", prognozirao je Pele. Kuba se nalazi na 109. mestu liste FIFA, između Bahreina i Sen Vinstent i Grenadinija. Pele smatra da bi Kuba brzo mogla da napreduje, "kao što su to učinile Venecuela i SAD, koje su poslednjih godina podigle nivo svog fudbala".

10:53 - FIFA negirala da je Valke umešan u korupciju
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) negirala je da je generalni sekretar Žerom Valke umešan u korupciju oko "prosleđivanja" novca iz Južne Afrike. FIFA je priznala da je 2007. godine prosledila 10 miliona dolara iz Južne Afrike svom visokom zvaničniku Džeku Vorneru, ali je odbacila navode da je u to umešan Valke. FIFA je saopštila da je u to vreme posredovala između Južne Afrike, koja je tada dobila organizaciju Mundijala 2010 i projekta pod nazivom "Podrška afričkoj dijaspori u karipskim zemljama". "Uplata od 10 miliona dolara bila je odobrena od strane predsednika Finansijskog komiteta i sprovedena u skladu sa pravilima FIFA", kaže se u saopštenju FIFA.

10:29 - Pogba bi voleo da igra sa Mesijem
Fudbaler Juventusa Pol Pogba otkrio je da bi voleo da igra u tandemu sa zvezdom Barselone Lionelom Mesijem. "Igrati sa Mesijem u istom timu za mene bi bilo ostvarenje sna. On je najbolji igrač na svetu. Volim da gledam Barselonu kako igra, ali volim da gledam i kako gubi", rekao je Pogba. Njegov klub i Barselona sastaće se u finalu Lige šampiona, 6. juna u Berlinu. "Znamo da nismo favoriti, ali to je ipak finale. Daćemo sve od sebe, nemamo šta da izgubimo. Niko ne zna šta može da se dogodi u toj utakmici", dodao je Pogba.

10:03 - Mesi: Ne jurim rekorde već trofeje
Igrač Barselone Lionel Mesi izjavio je da se fudbalom bavi zbog osvajanja trofeja, a ne obaranja rekorda. Argentinac je ove sezone postigao 58 golova na 56 utakmica. "Ja ne jurim rekorde, ne igram zbog toga fudbal. Što se tiče golova, naravno. Svaki igrač na mojoj poziciji želi da postiže golove. Ali iznad svega, ja želim da osvajam trofeje. Moj cilj su uvek trofeji sa Barselonom i to će za mene uvek biti motivacija. Nema boljeg osećaja od osvajanja trofeja sa ekipom", rekao je Mesi. Od debija za Barsu 2004. godine Mesi je sa Kataloncima do sada osvojio već 23 trofeja. On je sa 27 godina trenutno na vrhuncu, ali već razmišlja o budućnosti.

09:31 - Berbatov napustio Monako
Fudbalski klub Monako objavio je da je bugarski fudbaler Dimitar Berbatov napustio ovaj klub. Bivši napadač Mančester junajteda, Totenhema i Fulama je u Monako stigao u januaru prošle godine, a poslednjih nedelja je bio na metu novog premijerligaša Bornmuta. "Monako želi da se zahvali Berbatovu, velikom šampionu, za sve što je uradio za ovaj klub. Njegov karakter, profesionalizam i talenat su pomogli timu da ostvari svoje ciljeve u Ligi 1 i Ligi šampiona. Monako mu želi sve najbolje u budućnosti", stoji u saopštenju Monaka.

09:10 - Vojvodina u Ligi šampiona!
Odbojkaši Vojvodine igraće u Ligi šampiona naredne sezone, potvrdila je Evropska odbojkaška konfederacija. Crvena zvezda je kao prvak Srbije izborila plasman u Ligu šampiona naredne sezone, ali su crveno-beli odustali. Vojvodina međutim, nisu dobila pravo da zameni Zvezdu, već je CEV Novosađanima dao jednu od četiri vajld karte. Vojvodina je prošle sezone ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba, osvojivši Kup izazivača, a pored novosadskog kluba specijalne pozivnice dobili su poljski Belhatov, turska Ziratbanka i belgijski Noliko Mazeik. "Za klub je ovo veliko priznanje, ali i izazov. Pred nama je težak period u kojem treba da napravimo dobar tim i probamo da sačuvamo neke igrače kojima su istekli ugovor. Sada smo svi na važnom zadatku i ispitu, pre dvih klub i grad", rekao je direktor Vojvodine Nikola Salatić.

08:30 - Klop odlučio da pauzira
Dosadašnji trener fudbalera Borusije Dortmund Jirgen Klop objavio je da će napraviti pauzu u karijeri, ali nije rekao kad bi mogao da se vrati trenerskom poslu. "Nakon sedam intenzivnih i emotivnih godina ’prave ljubavi’ mislim da ima smisla da uzmem neko vreme slobodno kako bih sačuvao bezbrojna sećanja i emocije, pre nego što moj trenerski tim i ja prigrlimo novi izazov, sveži i motivisani", rekao je Klop i nastavio: "Osećam se ispodprosečno, moram naporno da radim kako bih sačuvao emocije. Svaki put kada zagrlim igrača suze same naviru jer znam da ih grlim po poslednji put. Veoma sam zahvalan na prethodnih sedam godina, moram da se suočim sa situacijom korak po korak, i to ću raditi još više kada kamere nisu na meni". Dortmund je sa Klopom osvojio dva nacionalna prvenstva, jedan Kup i igrao finale Lige šampiona. Njega će na klupi naslediti Tomas Tuhel.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE