OBRUKAO SE ZA SVE PARE! Da li je realno da je čovek OVAKO izveo penal! Svet bruji o TEŠKOJ BLAMAŽI slavnog Brazilca! (VIDEO)
Foto: William Volcov / Zuma Press / Profimedia

KOPA AMERIKA

OBRUKAO SE ZA SVE PARE! Da li je realno da je čovek OVAKO izveo penal! Svet bruji o TEŠKOJ BLAMAŽI slavnog Brazilca! (VIDEO)

Fudbal -

Posle neočekivanog kiksa protiv Kostarike na startu turnira, fudbaleri Brazila savladali su Paragvaj rezultatom 4:1 u utakmici drugog kola D grupe na Kopa Amerika.

Meč je obeležila fenomenalna partija asa Reala Vinisijusa Žuniora, ali i jedan nestvaran promašaj iskusnog Lukasa Pakete sa bele tačke.

U 31. minutu, pri rezultatu 0:0, Paketa se obrukao kao nikada u karijeri. Dosuđen je penal za Brazil, iskusni as savio je loptu na belu tačku i katastrofalno izveo jedanaesterac - promašio je čitav gol. Bio je to jedan od najgore izvedenih penala na velikim takmičenjima.

Ipak, Vinisijus je uspeo da skrene pažnju sa blamaže svog saigrača. Odigrao je sjajan meč i bio najzaslužniji za ubedljiv trijumf svog tima.

Četiri minuta nakon promašenog penala Pakete zatresao je Vinisijus mrežu za 1:0. U 43. minutu Savinjo je povisio na 2:0, a u nadoknadi prvog poluvremena Vinisijus još jednom pogađa za nedostižnih 3:0.

Alderete je u 48. minutu smanjio na 3:1, ali to je bilo sve od Paragvaja na ovom meču. U 65. minutu Paketa je uspeo da se iskupi za neverovatan promašaj sa bele tačke. Dosuđen je novi penal za Brazil, Lukas je ponovo uzeo loptu i ovaj put izveo je jedanaesterac bez greške.

U narednom kolu Brazil će odmeriti snage sa Kolumbijom, koja nakon dva meča ima maksimalan učinak.

Kurir sport/J.M.

00:22

Kejn promašio penal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track