Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je danas da će kapiten ekipe Kilijan Mbape, uprkos lošoj formi na Evropskom prvenstvu, dati sve od sebe da bude na najboljem niovu u predstojećoj polufinalnoj utakmici protiv Španije.

"Uveren sa da je Kilijan, u svojoj glavi, kao i svi ostali igrači, od početka u punoj brzini", rekao je Dešan.

Mbape, koji je slomio nos u prvoj utakmici u Nemačkoj, nedavno je priznao da na turniru ne igra onako kako se očekuje. On je postigao jedan gol, iz jedanaesterca, promašio je nekoliko izglednih prilika, a u četvrtfinalu protiv Portugala, tražio je da bude zamenjen uoči drugog produžetka.

"Izlazio je iz skoro 110 minuta igre, već u produžetku je bilo malo komplikovano za njega, pa nema svrhe, čak iako je Kilijan, da ostaje u igri ako nema dovoljno fizičke snage", naveo je Dešan.

profimedia0887560263.jpg
ANGELOS TZORTZINIS / AFP / Profimedia 
foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Selektor je podsetio na situaciju u kakvoj je bio Mbape na početku Evropskog prvenstva, pošto na kraju sezone nije igrao za Pari Sen Žermen.

"Tokom priprema je takođe imao problema sa leđima. A tu je i trauma od slomljenog nosa. On je i dalje ovde, mora to da svari i navikne se na zaštitnu masku, ali siguran sam da će sutra, kao i cela grupa, uraditi sve da bude na najboljem nivou", naveo je on.

Francuski reprezentativac Adrijen Rabio rekao je da se igrači podržavaju među sobom.

"Tačno je da su Antoan (Grizman) i Kilijan malo manje sveži. Ali mi smo tu da ih poguramo. Mi smo 100 odsto uz njih, oni su igrači koji mogu da unesu promenu u svakom trenutku, imaju nešto dodatno. Biće nam potrebni do kraja, posebno da uđemo u finale i pobedimo", naveo je Rabio.

Fudbaleri Francuske igraju u utorak od 21 čas u Minhenu protiv Španije, u polufinalu Evropskog prvenstva.

Drugo polufinale na programu je u sredu od 21 čas u Dortmundu, gde će igrati Engleska i Holandija.

Kurir sport