Fudbaleri Partizana upropastili su spektakl Ubljana, koji su debitovali na svom stadionu u Super ligi Srbije.

Crno-beli su u utakmici 2. kola nacionalnog prvenstva slavili protiv Jedinstva na stadionu "Dragan Džajić" sa 4:0.

Golove za tim Aleksandra Stanojevića postigli su Natho u 3. minutu iz penala, Nemanja Trifunović u 27. minutu i Đorđe Jovanović u 51. i 65. minutu.

Partizan sada ima šest bodova, a Jedinstvo je ostalo na "nuli".

Partizan je poveo već u ranoj fazi meča. Trifunović je prošao po levoj strani, a Miladinović ga je oborio u šesnaestercu. Penal je rutinski izveo Natho i doveo crno-bele u vođstvo.

Napadao je Partizan i posle vodećeg gola, Đorđe Jovanović je propustio čak tri kolosalne prilike, ali se iskupio asistencijom. Grešku odbrane domaćeg tima je iskoristio i uposlio Trifunovića kome je bilo lako da sa desetak metara matira golmana Jedinstva Jovanovića.

Ako su se domaći igrači nećemu i nadali, to im je uskratio Đorđe Jovanović već u uvodnim minutama drugog poluvremena. Briljantni Natho je na majstorski način uposlio svog napadača, a ovaj u situaciji 1 na 1 matirao Jovanovića.

Tačku na ovaj meč stavio je Đorđe Jovanović ponovo na asistenciju Natha. Usledio je centaršut sa leve strane, a Jovanović glavom matirao prezimenjaka.

Jedinstvo u trećem kolu gostuje Mladosti iz Lučana, a Partizan na svom terenu dočekuje Železničar iz Pančeva.

Kurir sport

JEDINSTVO - PARTIZAN 0:4 (0:2)

TOK MEČA

2. POLUVREME

74. minut - Nova izmena u Partizanu

Umesto Nemanje Trifunovića, strelca jednog gola i igrača koji je iznudio penal pre prvog gola, u igri je Mateja Stjepanović.

70. minut - Nova dvostruka izmena u Partizanu

Izašli su fenomenalni Natho, strelac jednog i asistent kod dva gola, i dvostruki strelac Đorđe Jovanović. Ušli su Nikolić i Zubairu, koji je do skora bio član Jedinstva iz Uba.

67. minut - Dvostruka izmena u domaćem timu

Radovića je uveo Stojanovića i Babića. Iz igre su izašli Radivojević i Milanović.

65. minut - GOOOL! 0:4

Đorđe Jovanović postiže svoj drugi gol na meču. Ovog puta je glavom matirao prezimenjaka na golu Jedinstva. Centrirao je, a ko drugi, Natho.

60. minut - Dvostruka izmena u Partizanu

Stanojević prvi put menja. Ulaze Kalulu i Šćekić, a izlaze Severina i Arijaga.

59. minut - Jovanović brani

Malo dešavanja i ispred gola Partizana, Miladinović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Jovanović odbranio.

56. minut - Žuti karton za Jurčevića

U debiju za crno-bele, levi bek Partizana je zaradio javnu opomenu.

52. minut - GOOOL! 0:3

Konačno se i Đorđe Jovanović upisao u listu strelaca. Konačno, jer je u prvom poluvremenu propustio tri velike prilike. I ovog puta je Natho imao veliku ulogu, pošto je asistirao na maestralan način.

46. minut - Dvostruka izmena u Jedinstvu

Radovanović menja Saidova i Nađa, uveo je Kristofersena i Damjanića.

1. POLUVREME

38. minut - Jedinstvo pripretilo preko Milanovića

Pokušavaju domaćini, uglavnom preko leve strane. Milanović je posle centaršuta šutirao iz prve, ali je gađao pored gola.

32. minut - Severina izblokiran

Raspoloženi Natho je uposlio Severinu, ovaj pokušao da šutira sa 7-8 metara, ali je izblokiran.

27. minut - GOOOL! 0:2

Partizan je duplirao vođstvo preko Nemanje Trifunovića. Neoprezna je bila odbrana domaće ekipe, lopta je stigla do mladog napadača crno-belih koji je sa desetak metara bio precizan za 2:0. Đorđe Jovanović nije uspeo iz tri velike prilike da se upiše u strelce, ali je upisao asistenciju posle nesporazuma Siseja i Golubovića.

27. minut - Jovanović i treći put

Ponovo Đorđe Jovanović i ponovo lopta ne ulazi u mrežu. Šutirao je sa ivice šesnaesterca i promašio.

16. minut - Jovanović uspešniji od Jovanovića

Ponovo se Đorđe Jovanović našao u prilici za gol, ovog puta je šutirao sa pet metara, ali je njegov šut odbrani prezimenjak Vukašin.

13. minut - Velika šansa za crno-bele

Mogao je gost da duplira prednost, ali je Đorđe Jovanović iz izgledne pozicije sa svega nekoliko metara prebacio gol Ubljana. Prethodno ga je Natho sjajno proigrao.

2. minut - GOOOL! 0:1

Neverovatan početak utakmice u Ubu.

Trifunović je prošao po levoj strani, a Miladinović, koji je kasnio, ga oborio u šesnaestercu.

Natho je gotovo rutinski savladao golmana Jovanovića.

Bonusi

U domaćem timu bonus igrači su golman Vukašin Jovanović i vezista Danilo Miladinović.

Kod gostiju, to su desni bek Vukašin Đurđević i krilo Nemanja Trifunović.

Stanojević zamenio špica

Trener Partizana Aleksandar Stanojević zamenio je špica pred ovaj meč. Umesto Mateusa Saldanje, koji je postigao sva tri gola za crno-bele na početku sezone, igraće Đorđe Jovanović.

U timu je i Mario Jurčević, a Natho je starter.

JEDINSTVO - PARTIZAN

Stadion: "Dragan Džajić", Ub

Sudija: Nenad Minaković

JEDINSTVO: Jovanović - Radivojević, Sise, Nađ, Golubović - Dimitrić, Fereira, Miladinović, Perez - Saidov, Milanović. Trener: Ivan Radovanović

PARTIZAN: A. Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Natho - Severina, Zahid, Goh - Đ. Jovanović. Trener: Aleksandar Stanojević

Subota 27. jul biće upisana zlatnim slovima u istoriji ubskog fudbala.

Fudbaleri Jedinstva premijerno će na svom stadionu "Dragan Džajić" odigrati utakmicu Super lige Srbije.

U okviru drugog kola oni će dočekati ekipu Partizana od 20 časova. Ovo je prva utakmica najvišeg ranga takmičenja koja će se odigrati na stadionu u Ubu. Stadion je pre nekoliko dana dobio reflektore i sve je spremno za superligašku premijeru.

Ono što posebno raduje jeste činjenica da su dan pre same utakmice sve karte za ovu utakmicu rasprodate - takođe prvi put od postojanja kluba. Može se slobodno reći da je ovo zlatni period ekipe i ostvarenje svega u šta je, pre svih ostalih, verovao Nemanja Matić.

Jedinstvo ujedno traži put do prvih bodova, pošto je u prvom kolu poraženo od Crvene zvezde u Beogradu sa 4:0.

Partizan se protiv Napretka provukao kroz iglene uši i golom Saldanje u 93. minutu stigao do minimalne pobede. U međuvremenu, tim Aleksandra Stanojevića je torpedovan u kvalifikacijama za Ligu šampiona od kijevskog Dinama.

"Dolazi nam utakmica domaćeg prvenstva posle teškog poraza u Evropi. Čuli smo da su ulaznice za utakmicu rasprodate, to je lepa vest. Drago mi je, jer je Ub zdrava, sportska sredina. Potpuno spremni dočekujemo utakmicu. Jedinstvo je dovelo dosta novih igrača. Ne odustaju od svog stila igre, gledali smo ih protiv Zvezde i u pripremnom periodu. Žele da igraju, mlada su ekipa i smatram da će tek da nadođu. Otišao im je najbolji igrač, ali su doveli dosta dobrih stranaca. Imaju dobru ekipu za naše uslove. Organizovani su i imaju moje puno poštovanje. Radovanović je mlad stručnjak koji je dosta godina proveo u Italiji. Za poštovanje je kada neko provede toliko godina u italijanskom fudbalu, igra na tom nivou i radi sa kvalitetnim trenerima. Drago mi je da je jedan mladi trener iz Italije stigao i pokušava da se ovde nametne. Što se nas tiče, nismo nametnuli stil u prve dve utakmice, ali ni tokom priprema. Pričao sam o problemima koje smo imali. Nismo uspeli da se nađemo, nismo još blizu onoga što želim i što možemo. Još nisu svi igrači spremni s obzirom na to da dosta njih nije prošlo pripreme zbog povreda ili drugih razloga. U hodu se uigravamo i pokušavamo da implementiramo neke stvari. Nadam se da će biti nekih osveženja i čekamo trenutak da sve bude onako kako ja želim. Trenutno smo daleko od onoga što želim. Evidentno je da nismo napravili nijedan korak napred. Nastavili smo u istom ritmu i kako stoje stvari nemamo ni pedalj napretka. Više me brine faza napada od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni i da se slabo krećemo u napadu. Imali smo malo ulazaka u protivnički šesnaesterac u pripremnim i zvaničnim utakmicama, osim Napretka kada smo bili dominantni, ali opet nismo bili opasni. Ovoj ekipi je neophodno osveženje u igračkom kadru koje smo targetirali od početka priprema. Adaptacija na moj rad takođe traje duže nego što je očekivano, iako imam veliko iskustvo."

Kurir sport

Bonus video:

Kurir Grobari posle dugo vremena na Jugu u Humskoj!