ZVEZDA ZARADILA PRAVO BOGATSTVO: Evo koliko novca dobijaju crveno beli za plasman u Ligu šampiona, a to nije sve...
Foto: Starsport©

liga šampiona

ZVEZDA ZARADILA PRAVO BOGATSTVO: Evo koliko novca dobijaju crveno beli za plasman u Ligu šampiona, a to nije sve...

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona

Zvezda je u revanš meču u Beogradu savladala norveški Bode Glimt rezultatom 2:0 i nadoknadila poraz iz Norveške (1:2).

Strelci su bili Duarte iz penala u 26. minutu i Spajić u 59. minutu.

Crveno-belli su tako po četvrti put u poslednjih osam sezona izborili plasman u elitno takmičenje.

Zvezda je samim plasmanom u elitno takmičenje dobila 18,62 miliona evra, kao i bonuse na osnovu desetogodišnjeg učinka i TV prava.

Takođe, pobedom protiv Bode Glimta, Zvezda je osvojila 2.000 za klupski koeficijent, te još dodatnih 6.000 bodova za učešće u Ligi šampiona. Takođe, oni su doneli i bodove za nacionalni koeficijent, što iznosi 400 bodova.

Zatim, tu je novac od prodatih karata.

Paketi ulaznica će, ako se obistine predviđanja, koštati 10.500 dinara za severnu tribinu, 20.000 za istočnu, a 24.000 dinara za zapadnu. Dakle, ne baš tačno, ali, okvirno govoreći, od 100 do 200 evra.

Kapacitet "Marakane" je 55.000 gledalaca, od čega po oko 13.000 mesta imaju severna i južna tribina, što znači da će, ako budu rasprodate te dve tribine, to biti 26.000 puta po 100 evra, odnosno 2,6 miliona evra. "Istok" i "zapad" bi mogli da donesu u kasu crveno-belih oko 4,8 miliona evra. Sve ukupno, od ulaznica, oko 7,4 miliona evra

Kada se tu dodaju još i reklame, sponzorski ugovori - jasno je koliko je važan ovaj evropski iskorak Zvezde, međutim ni to nije konačna moguća zarada.

Naime, svaka pobeda u Ligi šampiona sada se plaća 2,1 miliona evra, a remi 700.000 evra.

Prošle sezone je bilo više (2,7 miliona i 900.000), ali sada klub ne igra šest mečeva u grupnoj fazi, već osam - četiri kao domaćin, četiri kao gost.

A može da se zaradi i dodatno.

Ko prođe u nokaut fazu dobija odmah milion evra, ko se plasira u osminu finala još 11 miliona, ko prođe u četvrtfinale još 12,5 miliona, zatim polufinale donosi 15 miliona, a učešće u finalu 18,5 miliona evra. Osvajač evropske klupske titule dodatno zarađuje 6,5 miliona.

Imajući u vidu zagarantovani deo zarade od plasmana u Ligi šampiona, ali i od prodaje karata, kao i bonus na osnovu desetogodišnjeg učinka i TV prava, kasa Crvene zvezde će se i te kako napuniti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track