Jovan Šurbatović i Miroslav Tanjganisu više deo Fudbalskog saveza Srbije i njima je uručen otkaz. Šurbatović se posle odlaska iz FSS momentalno oglasio, a dan kasnije na adresu Kurira stiglo je i pismo Miroslava Tanjge.

Tanjga je rešio da udari po selektoru reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena.

vojvodinaapoel-77.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

- Radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS ili bar onoga što je od njega ostalo, primoran sam da reagujem i podsetim javnost da je rezultat ostvaren u Nemačkoj za nas katastrofa. O tome sam javno govorio pred srpskim medijima, jer je to nepobitna istina, što mi je uzeto za greh. Taj neuspeh ne može da se brani ucenama, već preuzimanjem lične odgovornosti bez obzira na visine ugovora selektora i njegovih brojnih direktora. Sujeta, osionost i nedostatak samokritike preplaćenih pojedinaca dovela je do toga da nam se najbolja selekcija za kratko vreme prepolovi. Razočaran sam nedostatkom autoriteta predsednika i članova IO da se suprotstave samovolji i ucenama egocentričnog i samozaljubljenog selektora. Kao neko ko se tek vratio u srpski fudbal osećam se zatečeno načinom na koji savez u Srbiji funkcioniše, gde je selektor zapravo kvazipredsednik saveza, a članovi IO poslušnici i dizači ruku. Očigledno je da smo za loše rezultate u Nemačkoj jedino krivi generalni sekretar i ja, koji zbog inflacije direktora oko A tima, još uvek nisam ni preuzeo dužnost. Reprezentativcima želim sreću i uspeh u Ligi Nacija!

S poštovanjem, Miroslav Tanjga.

BONUS VIDEO:

Kurir Piksi: Ne držim se kao pijan plota