Fudbalska reprezentacija San Marina u četvrtak je upisala pobedu u takmičarskoj utakmici. Na domaćem terenu savladan je Lihtenštajn rezultatom 1:0, u D diviziji Lige nacija.

profimedia0823280355niko.jpg
Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia

Prvu takmičarsku utakmicu San Marino je odigrao 1990. godine, a 2004. je prvi put nekoga i pobedio. Bila je to takođe selekcija Lihtenštajna, u prijateljskoj utakmici.

Istoriju za fudbal u San Marinu ispisao je 19-godišnji napadač Niko Sensoli koji je svojim pogotkom u 53. minutu odlučio pitanje pobednika. Ovaj mladić nije bio rođen kada je njegova reprezentacija poslednji put upisala pobedu.

- Mislim da neću spavati! Ha, ha, ha! Osećaj je fenomenalan, pobediti kod kuće, pred svojim navijačima i porodicom, to je nešto što nema cenu. Da, ne sećam se poslednje pobede jer se tada još nisam ni rodio, ali sad smo to učinili. Moramo verovati u trenutak i okrenuti se sledećoj utakmici – izjavio je Niko Sensoli.

Reč je o mladiću koji igra u četvrtom rangu italijanskog klupskog fudbala.

- Znali smo da možemo da im pariramo, pripremali smo se za utakmicu i kako da reagujemo ako oni povedu. Međutim, bilo je 0:0, stisnuli smo zube i nastavili da se borimo. Na kraju smo uspeli.

Opisao je i kako se oseća nakon što je doneo istorijsku pobedu.

- Emocija je neverovatna, i dalje ne mogu da verujem. Pogodak posvećujem porodici koja je bila na stadionu, takođe i najboljem prijatelju koji je došao da me gleda, kao i svim navijačima San Marina koji su bili na stadionu. Posebno sam zahvalan saigračima i trenerima koji su bili fantastični – zaključio je Sensoli.

Igrači i navijači San Marina žestoko su proslavili ovu pobedu, kao da su osvojili trofej.

Kurir sport

Kurir sport/Miloš Bjelinić Četiri sata pred otvranje EURO navijači ispred Alijanc Arene