Partizan je doživeo debakl u 174. "večitom" derbiju pošto je Crvena zvezda slavila 4:0 u Humskoj, a "na tapeti" domaćih navijača bio je trener Aleksandar Stanojević.

Njega su navijači terali iz kluba po završetku utakmice, skandirali su mu "da se prodao", bacili su i topovski udar u njegovom pravcu, a potom su razbili staklo u svlačionici koje ga je pogodilo i iseklo po licu.

Ipak, bivši golman Partizana Bojan Šaranov je gostujući na TV Arena Sport rekao da je problem i do igrača, ističući da pored kvaliteta njima nedostaje i karakter:

"Šta fali Partizanu? Kad igrate u Partizanu i Zvezdi, igrač mora da ima pobednički kvalitet i mentalitet. Većina igrača Partizana to nema, javno to moram da kažem!", poručio je Šaranov koji je za crno-bele branio tokom 2016. godine kada je pomogao da osvoje Kup Srbije.

"Ne rađaš se sa tim, radi se na tome. Hajde još 2:0 poluvreme, ali drugi deo... Ekipa se predala i to mi ozbiljno smeta. Partizan trenutno ima osamdeset posto igrača sa takvim mentalnim sklop. Kad igraš za Zvezdu i Partizan moraš da budeš šampion. Mogu da se provuku jedan, dva igrača, ali ovo...".

Bivši golman Partizana upitan je i da li bi Saša Ilić drugačije reagovao u svlačionici, odnosno da li stranci mogu da "osete" klub kao što je to slučaj sa domaćim fudbalerima: "Šta kaže Saša Ilić? Oseća Partizan nenormalno, vidiš da bi poginuo za njega, kad imaš takav karakter u svlačionici - to vuče celu svlačionicu. Partizan nema takvog igrača. Da li stranci ostavljaju utisak da vole klub? Igrao sam ja i inostranstvu, koliko god voliš, ne možeš to da osetiš. Kad igraš u klubu koji voliš, kad igraš sa emocijom, daješ više nego što možeš", zaključio je on.

Kurir sport / Mondo

MONDO Podrška za igrače Partizana