Svi događaji
Od najnovijeg
16:37

Najvažnije iz govora Rasima Ljajića

Prioritet su sređivanje finansija i omladinske škole.

Štednja podrazumeva skraćenje budžeta na 16-17 miliona evra, kao i smanjenje broja zaposlenih.

Predrag Mijatović i Danko Lazović će biti deo nove uprave.

Ljajić će nastojati da se grobari vrate na stadion.

Nova Skupština će biti održana po završetku sezone.

16:35

Završena je skupština Partizana

Skupština Partizana je završena.

Partizan je dobio novu, privremenu, upravu na čelu sa Rasimom Ljajićem.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su i zvanično otišli iz kluba.

16:34

O Savi Miloševiću

“Pričali smo, naravno. Promena trener ne bi bila dobrodošla sada. Savo je nasledio ekipu sa puno nedostataka i manjkavosti, sa igračima koji ne zaslužuju da budu u Partizanu. To je realnost. Savo tvrdi da ekipa nije toliko loša i da ima nekog potencijala. Treba izdržati do januara i onda napravimo promenu”.

16:33

Nova Skupština po završetku sezone

“Čekaćemo da se završi prvenstvo kako bi organizovali skupštinu. Ima mnogo posla do same Skupštine”.

16:31

Ljajić otkrio kako je ubedio Mijatovića

Na pitanje koliko je bilo teško vratiti Mijatovića i Lazovića, Ljajić je rekao.

“Danka lako, Peđu teško. Znao je koliko je težak posao. Rekao je samo, Partizan je u pitanju, sad je momenat”.

16:28

Mijatović i Lazović odlučuju o omladinskoj školi

"Prva kadrovska promena će biti na čelu Omladinske škole i to će biti nadležnost Mijatovića i Lazovića, kao i Ilievim, koji će tražiti rešenje za novog direktora. Posle toga, pravićemo niz drugih poteza, davaćemo franšize naše omladinske škole širom Srbije i u regionu, dovodićemo najbolje talente u Partizan odnosno Teleoptik. Dugoročno ne možemo da opstanemo ako nismo kao moderna kompanija, nama je potreban mlad igrač koji ima vrednost na tržištu. Bez toga ništa”.

16:24

Ljajić o povratku grobara

"Mislim da je to u ovom trenutku i ključna stvar za novi optimizam, ako se navijači vrate na prvoj sledećoj utakmici masovno, onda možemo da kažemo da smo napravili pomak. Ovo je pomak, sa Peđom Mijatovićem se stvara utisak nečeg pozitivnijeg. Ako se vrate navijači, to je novi korak, potreban je niz koraka".

16:22

Omladinska škola prioritet

"Cilj je da je ovo novi početak i to možemo samo ako angažujemo svakog mogućeg navijača, simpatizera, koji će se uključiti u promene. Prva stvar je finansijska konsolidacija, a druga reforma omladinske škole. Tu ćemo staviti akcenat na rebrendiranje te škole po kojoj je Partizan čuven u regionu i šire. Želim da sarađujemo na otvoren i transparentan način, da ljudi iz sportske struke budu u fokusu, a ne mi, što će biti prvi znak da izlazimo iz krize. Kada se bude više pričalo o igračima, trenerima i sportskom sektoru, a ne nama iz uprave kluba. Nije dobro što smo sada u fokusu, ali razumem", istakao je Ljajić.

16:20

O ulogama Predraga Mijatovića i Danka Lazovića

"Sutra ćemo imati sastanak privremenog organa, obojica će se obratiti javnosti. Nismo hteli danas da se svi poređamo i govorimo, da vas držimo informisanim o svim dešavanjima. Obojica će da pričaju, a naša je ideja da sportski sektor ojačamo i smanjimo greške u transferima, jer smo u 2 prelalza roka imali 30 igrača, to ni Mančester ne može da izdrži, i onda imate igrače koji ne služe ničemu."

16:18

Finansije na prvom mestu

"Finansijska konsolidacija je najvažnija. Čeka nas monitoring, neće više niko da nam daje novac ako ćemo se ponašati kao raspojasani milioner”.

16:17

Novi početak

“Cilj je da svaki navijač shvati da je ovo novi početak Partizana. To ćemo moći da uradimo ako svi budu uključeni u promene. Važan akcenat je reforma omladinske škole.”

16:15

Manji budžet kluba, ni Koperfild ne bi mogao da uradi ništa za kratko vreme

"Ovde nismo došli da budemo popularni, već i uspešni. Prečica nema ovde, niko nije izmislio recept na koji jedan klub ili kompanija stanu na noge bez bolnih rezova. . Naš plan je da budžet sa 22 smanjimo na 16 miliona evra. Ni Koperfild za 2 meseca ne bi mogao da uradi ništa. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci, gde ćemo izaći sa merama, a za 6 meseci će biti drugo i konačno prolazno vreme, sa novim rukovodstvom."

16:13

Bolni rezovi u klubu, biće smanjen broj zaposlenih za 20 odsto

“Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bi ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova. Cilj je spustiti budžet, smanjiti broj zaposlenih za barem 20 odsto”.

16:12

Izborna Skupština i Statut za šest meseci

“Oni koji imaju veća primanja, moraju da imaju veću odgovornost. To nije popularna mera, neki će strepiti, ali nisam došao ovde da lažem, ne obećavam ogromne stvari. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci. Predložićemo mere. Za šest meseci će biti izabrana nova skupština i statut”.

16:11

Ljajić: Mijatović, Lazović, Lazarević, Forcan... 

"Pored mene tu će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i Boban Stanojević. Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Predragu Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili "nemoj mene, ja ću kasnije". Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati", rekao je Ljajić.

16:10

Sednica završena, Ljajić se obraća

Predsednik nove Radne grupe koja će upravljati klubom posle odlaska Milorada Vučelića i Miloša Vazure obraća se upravo medijima posle imenovanja.

15:12

Današnja sednica je zatvorena za javnost!

Sve tačke dnevnog reda su sledeće:

  1. Izbor radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overivača zapisnika
  2. Usvajanje zapisnika sa Skupštine FK Partizan, održane 03. maja 2023. godine
  3. Razrešenje Predsednika, članova Upravnog odbora i generalnog direktora FK "Partizan"
  4. Donošenje odluke o izboru Predsednika FK "Partizan"
  5. Donošenje odluke o izboru članova Upravnog odbora FK "Partizan"
  6. Donošenje odluke o izboru generalnog direktora FK "Partizan"
  7. Tekuća pitanja
14:52

Skupština kreće u 15 časova!

13:59

Ovako je Rasim Ljajić govorio o stanju u Humskoj ulici...

13:52

Evo kako bi trebalo da izgleda nova uprava Partizana!

13:44

Deo komisije biće i jedna od najmoćnijih Srpkinja - Milka Forcan!