ŠOKANTAN PORAZ HRVATSKE: Vatreni nakon fantastične pobede protiv Slovenije ponovo UPRSKALI! Ovo ne odgovara ni Dončićevoj ekipi!
Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA OI

ŠOKANTAN PORAZ HRVATSKE: Vatreni nakon fantastične pobede protiv Slovenije ponovo UPRSKALI! Ovo ne odgovara ni Dončićevoj ekipi!

Košarka -

Košarkaši Hrvatske poraženi su od Novog Zelanda rezultatom 90:86 u u utakmici 2. kola grupe C1 kvalifikacionog turnira u Atini.

Nakon fantastične pobede protiv Slovenije predvođene Lukom Dončićem ekipa Josipa Sesara pretrpela šokantan poraz koji može da joj pokvari planove.

Hrvatska bi zbog poraza mogla da zauzme drugo mesto u grupi, to će se desiti ako Novi Zeland pobedi i Sloveniju, što znači da će u polufinalu Sesarov tim igrati sa prvoplasiranim iz druge grupe, a to će najverovatnije biti prvi favorit za osvajanje turnira, domaćin Grčka.

Teško je verovati da će Dominikanska Republika ili Egipat preko Grka moći do liderske pozicije. Grčka u sredu uveče igra prvi meč na turniru, rival je Dominikanska Republika.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Zubac sa 29 poena,, pratio ga je Šarić sa 19 poena, dok je Hezonja je dodao 16.

Kod Novog Zelanda Vebster je upisao 21 poen, a Šia Ili 18.

U poslednjem kolu u četvrtak sastaju se Slovenija i Novi Zeland.

Slovenija je sada u vrlo neprijatnoj situaciji moraće da pobedi Novi Zeland sa minimalno 10 poena razlike ne bi li se plasirala u polufinale.

Dončiću i ekipi nikako ne ide u prilog ubedljiv poraz od 16 razlike protiv Hrvatske zbog potencijalniog kruga sa Hrvatskom i Novim Zelandom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track