I to se dogodilo - posle 15 vezanih promašaja Broni je konačno ubacio trojku!

Broni Džejms, mlada nada Los Anđeles Lejkersa i sin jednog od najboljih košarkaša svih vremena Lebrona Džejmsa, u pobedi protiv Atlante u NBA Letnjoj ligi prikazao je najbolju partiju u dresu tima iz LA.

U tesnoj pobedi protiv Atlante (87:86) naslednik slavnog košarkaša ubacio je 12 poena i zabeležio jedan skok za nešto manje od 24 minuta igre.

Broni, koji je zbog svojih očajnih partija ekspresno postao predmet sprdnje "preko bare" uspeo je da prekine i crni niz sa linije za tri poena. Do ove utakmice imao je kriminalnih 0/15 za tri, a protiv Hoksa je ubacio dve trojke (2/5).

Iako je svima koji se iole razumeju u košarku bilo kristalno jasno da 19-godišnji naslednik popularnog "Kralja" nije dovoljno talentovan da bi igrao u NBA ligi, Lejkersi su ga draftovali u drugoj rundi i dali garantovan ruki ugovor.

Svako ko je pratio mečeve Lejkersa u Letnjoj ligi mogao je da se uveri da Broni nije "kalibar" za NBA. Do utakmice sa Atlantom prosečno je beležio 4.3 poena uz očajnih 22.6 odsto šuta iz igre.

Kurir sport/J.M.

Kurir Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru