Nebojša Čović izabran je za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, ali je odmah potom podneo ostavku na mesto prvog čoveka KK Crvena zvezda, ali je ostao bez još jedne funkcije.

Čović se povukao i sa mesta potpredsednika Sportskog društva Crvena zvezda, a u saopštenju se navodi sledeće.

- Dosadašnji predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izabran je u utorak na Skupštini KSS za predsednika Košarkaškog Saveza Srbije u narednom četvorogodišnjem mandatu. Saglasno Zakonu o Sportu koji propisuje nespojivost funkcija, predsednik kluba uputio je istog dana ostavku Skupštini KK Crvena zvezda kluba koji je vodio 13 godina, a isto je učinio u četvrtak i u Sportskom društvu Crvena zvezda gde je posle funkcije predsednika UO u četvorogodišnjem mandatu obavljao funkciju potpredsednika Skupštine - navodi se u saopštenju na sajtu Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Nebojša Čović se povukao sa mesta potpredsednika Sportskog društva Crvena zvezda
Starsport 

Dakle, Nebojša Čović u potpunosti će se posvetiti radu u Košarkaškom savezu Srbije, a u oproštajnom pismu od Zvezde istakao je sledeće:

- Uveren sam da će Crvena zvezda kao najbrojnije sportsko društvo i velika porodica nastaviti da raste svesna svog ogromnog uticaja i važnosti koju ima u ovom društvu, praćena od milionske armije navijača, kao i da će nastaviti da osvaja medalje i beleži uspehe, ali i da jača svoj brend koji je prepoznatljiv u celom svetu. Kao neko ko je dugi niz godina bio deo našeg sportskog društva kao predsednik KK Crvena zvezda, predsednik UO SD Crvena zvezda i potpredsednik Skupštine SD, želim ovom prilikom i da Vam poželim mnogo uspeha i sreće u daljem radu.

 BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Nebojša Čović