Ostoja Mijailović  predsednik Partizana govorio je o promenama u srpskoj košarci, ali i o rivalstvima sa klubovima u ABA ligi.

Pričao je o rivalstvu sa Cvrenom zvezdom, ali i ekipom Budućnosti, dok je tema bio i Nebojša Čović, novi predsednik KSS.

"Mi čuvamo odnose sa klubovima, ono što je bilo sa bivšim predsednikom Crvene zvezde je nasleđeno još iz vremena Duška Vujoševića. Njegov metod rada, onoga koji je nekada bio preko puta mene je bio takav… Sada je neko drugi tu. Kao predsednik KSS moraće da vodi računa i mora da bude u prijateljstvu sa svim klubovima. Nova uprava Crvene zvezde će doneti mir i normalan odnos. Mi smo veliki rivali, naš najveći rival su oni, a drugi po nepisanom pravilu je Budućnost", rekao je Mijailović u emisiji Sportsko popodne na RTCG.

Nova uprava Zvezde doneće mir i normalan odnos
Starsport 

Okrenuo se rivalstvu i odnosima sa drugim klubovima.

"Trudimo se da sa svim klubovima širom regiona, kao i Evrolige negujemo dobar odnos, na najvećem mogućem nivou. Jedini čovek sa kim nikada nisam gledao utakmicu je bivši predsednik Crvene zvezde, a sa svima ostalima sam gledao. Imali su teške situacije sa Budućnošću prošle sezone u plej-ofu, ali nisam dozvolio da se odgovara na saopštenja Budućnosti. Završilo se u miru i normalnom odnosu, ničeg nema lično među nama. Kada nema rezultate uvek su nam krivi drugi", istakao je prvi čovek Partizana.

Reči je bio i o treneru Željku Obradoviću.

"Željko je najveći košarkaški brend u Evropi i u jedan od deset u svetu, sam sa svojom slavom, energijom, znanjem ovom projektu je dao jednu celinu i napravio ga jednim od najvećih i najpoštovanijih u Evropi. Njegov dolazak je napravio ovaj projekat održivim, veliki smo prijatelji. Željkovu veličinu i bitnost njega kao košarkaškom figuromćemo tek shvatiti kada on donese odluku da ne bude više trener. U velikoj meri je doprineo ABA ligi na popularnosti, sponzorima...", dodao je.

"Partizan je samo u ovih deset dana dosta zaradio, Vašington se vratio da nam pomogne u borbi za TOP 8 Evrolige. Znali smo da neće lako krenuti sezona nakon promene cele ekipe, ima dosta individualnog kvaliteta u ekipi. Naredni period od tri utakmice u Evroligi je period prilagođavanja. Prošle sezone tim je prekasno sklopljen zbog situacije sa Mirotićem. Ove sezone nismo planirali da kompletno promenimo tim, ali tržište nam se kompletno otvorilo i sve se poklopilo da dovedemo odlična pojačanja. Naš budžet je na srednjem nivou u Evroligi. Verujem u ovaj tim. Postoji energija, induvidualni kvalitet, znanje ekipe i stručnog štaba. Ovaj tim kada bude sklopljen do kraja, biće pobednički tim koji će igrati cele sezone i svi puno očekujemo i dugujemo našim navijačima", poručio je Mijailović.

Kurir sport