Čima Moneke jedan od najboljih košarkaša Baskonije pored profesionalnog bavljenja košarkom, vodi i svoj jutjub kanal.

On je ugostio na svom profilu brojne košarkaše, a poslednjeg Vanju Marinkovića.

Svog bivšeg saigrača pitao je brojna pitanja, a među ona koja mnoge zanimaju je proslava bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Čima je bio prilično direktan pitavši Vanju koliko je promila imao tokom dodele medalja?

"Ovako ide priča. Igrali smo utakmicu za bronzanu medalju protiv Nemačke u 11 pre podne. A finale je u 21.30. Između toga nema ničega. Ne znam zašto nismo igrali u šest popodne, na primer. Završili smo utakmicu u 12.45? Šta ćeš da radiš? Pobedio si, osvojio si bronzanu medalju, završio i turnir. Šta da radiš? Da sedneš i gledaš finale? Naši prijatelji i porodica su bili tamo – svi. Moja žena je bila jedna od onih koji su organizovali slavlje. Iznajmili smo jedan restoran blizu nas. Ne znam kako, ali našli su srpskog pevača. Srbin, profesionalni pevač u Parizu, koji živi u tom delu grada. Ne znam kako. I onda smo pili od dva do 10.30. Bez prestanka. Moglo je to da se vidi na ceremoniji – padali smo, ja sam tapšao svima… Mahao sam Omaru Siju, glumcu… Sedeo je zajedno sa Tonijem Parkerom i Tijerijem Anrijem, a mi smo se slikali sa Sijem. U tom trenutku smo samo njega videli”, odgovorio je iskreno Vanja Marinković, pa dodao:

Mi smo u reprezentaciji kao porodica, iskreno. Svi smo manje-više istih godina. Sada smo tri leta zajedno. Tokom godine stalno pričamo, imamo video-pozive. Uvek pričamo i to je jedna od ključnih stvari zbog kojih dobro igramo. Naravno, imamo Bogdana, Nikolu (Jokića), Milutinova, Micića… To je dobra grupa igrača, ali je pre svega dobra grupa momaka i svi se vole”, objasnio je košarkaš Partizana.

Kurir sport