BRUTALNI "DELFINI" OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Medalja je OBEZBEĐENA, neka bude ZLATNA!
Foto: Dado Đilas

oi pariz 2024

BRUTALNI "DELFINI" OSVETILI KOŠARKAŠE! Srbija je SRUŠILA Ameriku za novo FINALE OI! Medalja je OBEZBEĐENA, neka bude ZLATNA!

Ostali sportovi -
A, Aleksandar Knežević, Dado Đilas
foto: Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara pošto je u polufinalu savladala Sjedinjene Američke Države rezultatom 10:6. Uspeli su vaterpolisti Srbije da se osvete Amerikancima za poraz u polufinalu košarkaškog turnira i u nedelju će se boriti za zlatnu medalju protiv boljeg iz duela Hrvatska - Mađarska.

Od samog starta meča viđena je velika borba i odbrane oba tima funkcionisale su sjajno. Amerikanci su poveli preko Marka Vavića, izjednačio je Nikola Jakšić, zatim je Rajder Dod pogodio u napadu sa dva igrača više, da bi poslednji gol u prvoj četvrtini dao Sava Ranđelović za 2:2. U ovom periodu igre blistao je američki golman Adrijan Vajnberg.

1 / 20 Foto: Dado Đilas

Zablistali su vaterpolisti Srbije u drugoj četvrtini. Skoro u svakom napadu Amerikanci su imali igrača više, ali je naša odbrana bila na nivou, a konačno je krenulo i u napadu. Dva gola u drugoj četvrtini postigao je Nikola Dedović, a po jedan braća Nikola i Petar Jakšić, dok su za Amerikance pogađali Luka Kupido i Ben Halok. Posle dve četvrtine imali smo prednost od 6:4.

Velika borba vodila se i u trećoj četvrtini koja je završena 2:2. Imali smo dva puta po tri gola prednosti (7:4 i 8:5), ali su se Amerikanci vraćali. Golove za naš tim u ovom periodu postigli su Nikola Dedović i Nemanja Vico, dok su za Ameriku pogađali Marko Vavić i Aleks Bouven.

Četvrta četvrtina bila je čista rutina, golovima Nikole Dedovića i Nikole Jakšića stigli su do 10:6 i plasmana u finale. Najbolji u našem timu bio je Nikola Dedović sa četiri gola, jedan manje postigao je Nikola Jakšić, a pogađali su još Sava Ranđelović, Petar Jakšić i Nemanja Vico.

Kod Amerikanaca dva gola je postigao Marko Vavić, dok su po jednom strelci bili Rajder Dod, Luka Kupido, Ben Halok i Aleks Bouven.

Termin finalnog meča možete pronaći na sledećem linku:

Sva dešavanja pre, za vreme i posle ovog meča mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Srbija: Radoslav Filipović, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić (kapiten), Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Petar Jakšić, Viktor Rašović, Vladimir Mišović.

Selektor: Uroš Stevanović

SAD: Adrijan Vajnberg, Marko Vavić, Aleks Obert, Hens Daube, Luka Kupido, Ben Halok (kapiten), Dilan Vudhed, Aleks Bouven, Čejs Vilijam Dud, Rajder Dod, Maks Irving, Dru Holand, Džoni Huper.

Selektor: Dejan Udovičić

Sudije: Georgios Stavridis (Grčka) i Rafaele Kolombo (Italija)

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Brutalni "Delfini" ušli su u finale Olimpijskih igara! Osvetili su košarkaše, savladali Ameriku sa 10:6 i obezbedili medalju! Neka bude zlatna!

31. minut - Još jednom igrač više za Ameriku i još jedna odbrana Srbije. Nismo iskoristili napad, ali je Filipović upisao još jednu odbranu.

30. minut - Novi igrač više za Amerikance i nova odbrana Srbije! Idemo ka finalu! Amerikancima ne pomažu ni sudije, "Delfini" igraju spektakularno.

29. minut - Nikola Jakšić pogađa za 10:6! Idemo ka zlatu!

28. minut - Nismo iskoristili napad za plus četiri, Amerikanci su imali kontru, ali je Filipović ponovo maestralno odbranio!

27. minut - Pokušaj Mandića ne završava u golu, najbolji strelac olimpijskog turnira je i dalje bez pogotka. Radoslav Filipović briljira! Osma odbrana našeg golmana!

26. minut - Nikola Dedović postiže pogodak na sjajnu asistenciju Nemanje Ubovića i Srbija ponovo ide na plus tri! Nova sjajna odbrana Srbije, Bouven je šutirao preko gola.

25. minut - Prvi napad u poslednjem periodu igre imala je Srbija, ali ga nije iskoristila. Nastavili su arbitri da uništavaju naš tim, ali smo se ponovo odbranili. Ostaje 8:6.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Odlična odbrana Radoslava Filipović! Na kraju treće četvrtine 8:6.

1 / 4 Foto: Dado Đilas

23. minut - Novo isključenje za Srbiju, ovog puta je Petar Jakšić morao napolje. Ponovo sjajna odbrana "Delfina". Ostaje 8:6. Nismo iskoristili napad.

22. minut - Odlična odbrana Radoslava Filipovića! Jedan jako loš napad Srbije, pokušao je Petar Jakšić, ali je Adrijan Vajnberg rutinski odbranio.

21. minut - Odlična odbrana Dušana Mandića koji je pokušao atraktivno da savlada Vajnberga u narednom napadu, ali ne uspeva u tome. Par sekundi kasnije Mandić je i isključen, a Udovičić je zatražio tajm-aut. Trenutno je 14:7 u isključenjima što je zaista velika razlika!

20. minut - Ponovo igrač više za Amerikance i gol Aleksa Bouvena za 8:6. Mandić pogađa prečku u narednom napadu.

19. minut - Dokle više?! Novo isključenje za naš tim! Ali posle novog isključenja - nova sjajna odbrana! Mandić je asistirao, a Vico pogodio za 8:5.

18. minut - Novi gol Marka Vavića, ponovo sa igračem više. Amerika smanjuje na 7:5. Nemanja Vico nije uspeo da postigne pogodak.

17. minut - Konačno prvi napad u nekoj četvrtini ima Srbija. Imali smo dva igrača više, a to je iskoristio Nikola Dedović i svojim trećim golom povisio je na 7:4.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Još jedan igrač više za Amerikance i još jedna sjajna odbrana naših vaterpolista! Nismo uspeli da postignemo pogodak i posle druge četvrtine rezultat je 6:4.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

15. minut - Nismo iskoristili napad ni mi, ni Amerikanci. Nikola Dedović pogađa sa distance za 6:4!

14. minut - Dali smo gol, ali će ga proveravati VAR sistem. Priznat je pogodak, preko Nikole Dedovića stižemo do plus dva (5:3). Amerikanci već u narednom napadu sa igračem više preko kapitena Bena Haloka smanjuju na 5:4.

13. minut - Odlično smo se odbranili, a u napadu smo iznudili još jednog igrača više. Nikola Jakšić pogađa za 4:2! U narednom napadu Luka Kupido smanjuje na 4:3, prvi gol Amerikanaca iz pozicione igre.

12. minut - Konačno igrač više i za Srbiju, a to u gol pretvara Petar Jakšić! Srbija vodi!

11. minut - Ni Ćuk nije pogodio, nova odlična odbrana Vajnberga. Peti put su Amerikanci imali igrača više, ali smo se ponovo odbranili!

10. minut - Novi loš napad za Srbiju i presečen pas Nikole Dedovića. Nastavljamo da igramo odlično u odbrani i ponovo se branimo sa igračem manje.

9. minut - Ponovo su Amerikanci prvi stigli do lopte i imaće napad na početku druge četvrtine. Isključen je Strahinja Rašović, ali Amerikanci nisu uspeli to da iskoriste.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Odbranili smo se, Bouven nije uspeo da savlada Filipovića. Ipak, još jedna odbrana Adrijana Vajnberga. Kraj prve četvrtine, rezultat je 2:2.

1 / 8 Foto: Dado Đilas

7. minut - Odličan je i Radoslav Filipović. Nema trećeg gola za Amerikance i pored toga što su imali igrača više. Sava Ranđelović pogađa za 2:2.

6. minut - Mučimo se u napadu, Vajnberg brani fenomenalno.

5. minut - Konačno gol za Srbiju! Nikola Jakšić pogađa gol Amerikanaca! Nismo uspeli da se odbranimo sa dva igrača manje, pogodak za Ameriku postigao je Rajder Dod.

4. minut - Nova odbrana za Vajnberga, promašio je Vico.

3. minut - Nikola Dedović osvojio je loptu pored Hensa Daubea, ali "Delfini" ne koriste odličnu odbranu da izjednače. I dalje smo bez gola.

2. minut - Isključen je Nemanja Ubović, a Amerikanci su poveli preko Marka Vavića. Pokušaj Nikole Jakšića brani Adrijan Vajnberg, jedan od najboljih golmana dosadašnjeg toka olimpijskog turnira.

1. minut - Prvi napad na meču imali su Amerikanci, ali smo se odlično odbranili. Ipak, ni mi nismo iskoristili prvi napad.

UOČI MEČA:

Vaterpolistima Srbije ostalo je da naprave još dva koraka kako bi i treći put uzastopno osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. U polufinalnom meču naš nacionalni tim očekuje sudar sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država (petak, 14.35) koja je u četvrtfinalu bila bolja od Australije posle peteraca rezultatom 11:10.

Amerikanci su pre pobede protiv Australije grupnu fazu takmičenja završili na trećem mestu, ispred Hrvatske, Crne Gore i Rumunije, a iza Italije i Grčke.

Sa druge strane, svi dobro znamo koliko su trnovit put prošli naši vaterpolisti na putu ka polufinalu. Uz dosta muka stigli su do četvrtog mesta u grupi sa samo dve pobede (protiv Japana i Francuske), da bi u četvrtfinalu zablistali i srušili Grčku golom Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi utakmice (12:11).

Ovo nije bilo dovoljno da "Delfini" na kladionicama budu favoriti u meču protiv Amerikanaca, pa je tako kvota na Srbiju 2,35 dok je kvota na našeg rivala 2,10.

Često su ove dve reprezentacije imale međusobne okršaje, a poslednji u nizu pripao je Srbiji i to na Svetskom prvenstvu ove godine kada je rezultat bio 14:12.

Srbija i Amerika odmeriće snage u vaterpolu samo dan posle okršaja košarkaških reprezentacija ove dve zemlje u kom je, uz obilatu pomoć sudija, do prolaska u finale stigla selekcija SAD. "Delfini" će imati priliku da osvete naše košarkaše i nastave borbu za odbranu olimpijskog zlata.

U drugom polufinalu od 19.35 sastaće se Mađarska i Hrvatska.

Šta vi mislite, na kom mestu će naša vaterpolo reprezentacija završiti Olimpijske igre?

BONUS VIDEO:

40:35

USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track