3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara pošto je u polufinalu savladala Sjedinjene Američke Države rezultatom 10:6. Uspeli su vaterpolisti Srbije da se osvete Amerikancima za poraz u polufinalu košarkaškog turnira i u nedelju će se boriti za zlatnu medalju protiv boljeg iz duela Hrvatska - Mađarska.

Na klupi Amerikanaca sedi proslavljeni srpski vaterpolista i višegodišnji trener Delfina Dejan Udovičić.

-Čestitam Urošu i igračima na ulasku u finale i da im poželim sve najbolje. Zasluženo su pobedili. Sve što smo očekivali se desilo, imali smo dobar plan i sve smo dobro odradili osim golova sa igračem više.

-Izbacili smo Mandu maltene iz igre, ali je Srbija pokazala da nije samo Manda. Nismo iznenađeni, očekivali smo ovakvu igru Srbije, radili smo neke stvari koje su za nas atipične.

-Ogroman uspeh, glupo je da iz ove pozicije pričam, radim svoj posao pošteno kao kada sam bio u Srbiji. Žao mi je mojih momaka. Mislim da je Ranđelović dao izjavu nedavno da su rintali dva meseca. I mi smo isto rintali, žao mi je momaka, mladi su. Videli smo šansu da izbacimo Srbiju, moramo da se saberemo i da uradimo sve što je nas i da uradimo sve što je do nas da uzmemo bronzanu medalju.

Još malo o Srbiji.

-Momci su uradili ogromnu stvar, pustite ih da svare ovu utakmicu i da se pripreme za sledeću. Finale je otvoreno, sa ovim samopouzdanjem su sada iskorači u pravom pravcu i nemaju razloga da razmišljaju o protivniku. Očekujem da će Manda da proradi. Ljudi, tri puta igrati zaredom finale Olimpijskih igara, to je ogroman uspeh.

Kurir sport